Viceprimarul Ojog, invitat să-și justifice salariul

În şedinţa din 25 septembrie, consilierii oraşului Criuleni au votat alocarea a 17 mii lei, prin rectificarea bugetului, pentru achitarea salariului viceprimarului or. Criuleni, pentru perioada 11.X.2015 – 31.XII.2015.

Ajunşi la discuţia despre persoana, care va incasa banii, pentru exercitarea funcţiei, consilierii şi-au amintit unul altuia că, de fapt, candidatura lui Ion Ojog a fost aprobată doar pentru un termen de trei luni, care va expira la 10 octombrie. După cum spunea consilierul Ion Paladi în şedinţa din 9 iulie 2015, el a votat pentru atribuirea funcţiei pe un termen de trei luni, după care va cere un raport al activităţii viceprimarului. Fără a nega faptul că este un volum mare de lucru, Mihail Colesnicenco a spus, că în opinia sa, după 10 octombrie or. Criuleni nu va avea al doilea viceprimar, pentru că decizia precendentă cu privire la subiect prevede angajarea viceprimarului pe perioada de trei luni de zile, prin urmare primăria nu are viceprimar pe următoarea perioadă şi nu pot fi alocaţi banii pentru salarizarea acestei unităţi. Pentru a prelungi termenul de angajare a celei de-a doua unităţi de viceprimar, spunea Colesnicenco, este necesar de pus în ordinea de zi această decizie. Întrucît ordinea de zi nu poate fi modificată în şedinţă, a cerut amânarea deciziei pentru următoarea şedinţă.

dublicat

Viceprimarul de Criuleni, Ion Ojog (stânga)

Dumitru Goncearenco, preşedintele şedinţei, a precizat, că numărul de viceprimari este stabilit prin votul consilierilor şi acum se cere finanţare până la sfârşitul anului pentru funcţia dată. Ître timp, Ion Ojog a fost invitat să spună, ce realizări are în perioada cât a fost angajat viceprimar. Dânsul a comunicat consilierilor că a îndeplinit însărcinările primarului, inclusiv cele ce ţin de cadastru, iar cea mai importantă realizare a sa constituie trecerea în posesia primăriei „din posesia statului” a grădiniţei din Ohrincea. Actualmente, în grija viceprimarului Ojog au trecut garajele din oraşul Criuleni, şi anume, înregistrarea în primărie, conform registrelor cadastrale, a documentelor de proprietate ale cetăţenilor care deţin garaje, dar şi documentele de proprietate pentru sectoarele de pământ, deţinute în Criuleni şi Ohrincea de către cetăţeni, precum şi raportul funciar, atribuţii ce revin în mod normal inginerului cadastral, funcţie temporar vacantă în primărie. În cele din urmă, experienţa bogată a lui Ion Ojog în domeniul funcţiilor publice a fost remarcată şi de alţi consilieri, iar Valeriu Iurcu a remarcat implicarea consăteanului său şi în acţiuni comunitare de amploare, care s-au desfăşurat recent. Primarul Dumitru Simon a remarcat contribuţia angajatului în recuperarea datoriilor pe impozite de la răuplatnici, descurcarea unui ghem de probleme ce ţin de proprietăţi. În cele din urmă, consilierii au votat alocarea banilor, iar discuţia despre persoana viceprimarului a fost amânată pentru următoarea şedinţă, or, până la 10 octombrie, 2015, funcţia are temei legal să existe.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *