Văduv și deferit justiției

 În seara zilei de 19 martie, curent, Ana C. din s. Drăsliceni, a fost găsită moartă în propria-i baie. În urma investigațiilor s-a constatat că decesul a survenit în rezultatul intoxicației acute cu monoxid de carbon.

centrala

Foto simbol. Sursa: Eeconomica.net

Conform spuselor procurorului-șef al raionului, Adrian Bordianu, vinovat de cele întâmplate se face soțul acesteea, Vasile C. Or, în cadrul urmăririi penale s-a stabilit că în perioada anului 2016, inculpatul, fiind responsabil de gestionarea gospodăriei în care locuia cu familia, a dat dovadă de imprudenţă manifestată prin încredere exagerată în sine, cunoscând pericolul a neglijat eventualele consecințe și a încălcat prevederile pct. G 7.1 al „Regulilor de Securitate în Ramura Gazificării” (NRS 35-04-09.2002), conform cărora abonaţilor li se interzice să efectueze fără autorizație lucrări de gazificare a casei (apartamentului ş.a.), mutarea, înlocuirea şi reparaţia instalaţiilor de gaze, contrar pct. 7.20 din “Normativ în Construcții G.05.01 Instalații de gaze” (NCM G.05.01:2014/A2:2016, Sisteme de distribuție a gazelor). A construit neautorizat o baie prin formarea unui perete comun cu casa de locuit, după care a modificat  conducta de gazificare a locuinței prin instalarea unei țevi de gaz în baia nou construită, conectând neautorizat aparatul de încălzire a apei pe bază de gaze de model „Tornado”. În consecință, dat fiind gradul insuficient de aspirare a canalelor de aerisire și ventilație, aparatul de încălzire a apei a generat scurgerea produse-lor de ardere a gazelor din compartimentul arzătorului, cauzând decesul femeii.

Fiind pus sub învinuire pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 149 alin. (1) din Codul penal şi audiat în calitate de învinuit, Vasile C. vina în comiterea infracţiunii incriminate nu a recunoscut.

La 20 septembrie 2017 cauza penală a fost expediată cu rechizitoriu pentru examinare în instanța de judecată.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *