Urmaşii Meşterului Manole în acţiune

Între 29 mai și 1 iunie ,Școala Profesională Criuleni a găzduit a III-a ediţie a Concursului regional ”Cel mai bun în meserie”. Pe parcursul a trei zile, elevii școlii noastre, împreună cu colegii lor din școlile profesionale nr.3, nr.7, nr.9 din Chișinău, Călărași, Ungheni, Orhei, au demonstrat  cunoștințe, abilități, creativitate, dibăcie în domeniul construcției.

Juriul i-a menționat pe cei ce au vocaţia şi măiestria pentru a justifica calificativul de “meşter Faur-mâni de aur”. În cadrul concursului participanții au folosit materiale de la Compania S.A. ”SUPRATEN”, au  aplicat cunoștințele teoretice în practică, au dat dovadă de responsabilitate și perseverență, au demonstrat ce au învățat în școală.  În cadrul careului solemn de deschidere a concursului ”Cel mai bun în meserie” cuvânt de felicitare i s-a oferit directorului Școlii Profesionale or.Criuleni, dlui  Vasile Iapără, care a menționat importanța concursului pentru deprinderea și însușirea meseriei de constructor: ”.Bătrânii au un crez al lor, de a lăsa o urmă pe acest pământ- o casă, un copac, o făntână, iar noi avem ce lăsa, muncind cu inima și sufletul în profesia aleasă”.

concurs 2017

Directorului adjunct al Centrului de Formare Continuă al Întreprinderii-sponsor al acestui concurs, Victor Juc, a afirmat, că meşterul adevărat ește o îmbinare de mâini iscusite, minte luminată și inimă plină de dragoste pentru ceea ce face. A dorit participanților succese, sănătate, realizări frumoase, dragoste pentru profesia aleasă, căci o meserie bună e pentru om cunună.

Îndrumați de maistrul-instructor, Antonina Dandara, elevii au prezentat un recital de poezie, dedicat Zeiței Meserii, Credinței, Speranței, Păcii, Sufletului, Iubirii de Neam și Țară.

Câștigătorii concursului, meseria ”FINISORI”, sunt următorii elevi:

locul  I    -   Școala Profesională or.Ungheni   -  Norocica  Petru, Borș   Vasile;

locul II    -   Școala  Profesională nr.7 or.Chișinău  -  Delinschi  Ion, Josan  Andrei;

locul III   -   Școala Profesională nr.3 or.Chișinău  -  Gurdiș  Dan-Grigore, Macovei  Alexandru;

locul IV   -   Școala Profesională nr.9 or. Chișinău -  Donos   Ion, Pruteanu  Simion;

locul  V    -   Școala  Profesională or. Criuleni  – Ceban  Gheorghe, Cebotari  Veaceslav;

locul VI  -   Școala Profesională  or.Orhei    – Borș Dumitru, Stratulat Ion;

locul VII  -  Școala Profesională or.Călăraș  -  Miron  Maxim,  Marian  Maria.

Thoric Nina, profesoară de limbă și literatură română, Ș.P. or. Criuleni

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *