Un oxentean, recu­noscut drept cel mai bun golgheter

Pe stadionul orășănesc din Criuleni, recent, și-au dat întâlnire finaliștii ediției a XI a turneului republican de fotbal «Cupa Guvernului». Juniorii născuți în 2002-2003, au fost foarte abili. În meciul pentru locul III, echipa Gimnaziului din satul Oxentea, raionul Dubăsari, a învins-o pe cea a Liceului Teoretic «Grigore Vieru» din Briceni, scor 8:1.

fotbal-4

Golurile echipei din Oxentea au fost marcate de Ilie Ghider­man (5 goluri), Stanislav Petraș (2 goluri), Valentin Bulat și de Igor Voronețchi de la echipa din Briceni. Echipa Liceului Teoretic «Todur Zanet» din localitatea Congaz, raionul Comrat, a obținut victorie categorică cu scorul 7:0 în fața echipei Gimnaziului din satul Racovăț, raionul Soroca, grație golurilor marcate de Leonid Ivanov și Nicolai Caracosta (câte 2 goluri), Nicolai Doicov, Stepan Dușcov și Iosif Caraseni și și-au adjudecat «Cupa Gu­vernului». În pauzele dintre reprizele meciurilor, cu un pro­gram frumos cultural-sportiv, în fața spectatorilor adunați în tribunele stadionului, au evoluat ansamblurile artistice de la Centrul de Cultură «Gri­gore Sârbu» din Criuleni.

A urmat ceremonia de premiere cu participarea mai multor oficiali de rang național și raional. Cei mai buni jucători au fost desemnați cu suvenire originale: portar – Ivan Sobor (L.T. «Todur Zanet»), fundaș – Piotr Comur (L.T. «Todur Zanet»), mijlocaș – Stanislav Petraș (Gimnaziul din s. Oxintea), atacant – Igor Schînteanu (Gimnazi­ul din s. Racovăț). Cel mai bun golgheter a devenit Ilie Ghiderman (Gimnaziul din s. Oxentea), iar cel mai frumos gol a fost marcat de către Nicolae Caracosta (L.T. «Todur Zanet»). Cu premiul special «Simpatia publicului» a fost decorat Igor Voronețchi (L.T. «Gri­gore Vieru», Briceni).

 

 

fotbal-3

Ministrul Tineretului şi Sportului dl Victor Zubcu spunea: ”Asemenea turnee nu fac altceva decât să le ofere antrenorilor po­sibilitatea să-şi evalueze discipolii și să descopere potențialii candidați pen­tru ulterioarele competiții. Fotbalul este în continuare în mişcare”. Campioana Cupei Guvernului a fost premiată cu cupă, dip­lome, medalii şi 6 mii de lei, vice-campioana – cupă, diplome, medalii şi patru mii de lei, iar echipa gim. Oxentea plasată pe locul III s-a ales cu cupă, diplome, medalii şi trei mii de lei.

Turneul republican de fotbal «Cupa Guvernu­lui” este organizat anual de către Ministerul Tiner­etului și Sportului, Minis­terul Educației, Federația Molovenească de Fotbal, Ministerul Sănătății și Min­isterul Afacerilor Interne. Anul 2016 a întrunit la competiții peste 5 mii de elevi de la circa 200 instituții preuniversitare din țară.

fotbal

Valeriu TURTA

Foto de autor

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *