Un boţ de mămăligă de 500 kg

La 18 septembrie, curent, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” a împlinit 40 ani. Cu acest prilej aici a fost organizat primul festival al porumbului la care au participat peste 500 de localnici și oaspeți sosiți din diverse localități ale republicii.

P1090039

Surpriza sărbătorii a fost mămăliga gigant de 500 kg, câte 1 kg. pentru fiecare participant, preparată de 11 bucătari profesioniști și, pe bună dreptate, demnă de a fi înregistrată în cartea recordurilor Guinness.

Nelipsiți la eveniment au fost şi meşterii populari din Criuleni, Chişinău şi Orhei, marea lor majoritate specializați și în prelucrarea pănușelor din porumb.

Și pentru că e vorba de Festivalul porumbului, gazdele au organizat pentru ei un concurs inedit în acest sens. Iar învingători au devenit: Natalia Cangea (Criuleni) – locul I, Nina Ţărnă (Orhei) – locul II și Eleonora Voloşciuc (Orhei) – locul III.

În final au evoluat artişti amatori din raionul Criuleni după care toţi participanţii au servit din mămăliga mare și gustoasă, friptură, brânză şi purceluşi copți la grătar.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *