Turneu pe biciclete în cinstea Zilei Copiilor

De ziua lor, la 1 iunie, copiii din satul Cruglic au avut parte de o serbare interactivă.

În acea zi de duminică, după liturghie, în curtea bisericii din localitate, a fost inaugurat un teren de joacă pentru copii. Autorul proiectului – parohul bisericii din localitate, Nicolae Ciobanu, a mobilizat câţiva crugliceni care au confecţionat şi au instalat în preajma bisericii un scrânciob, un tobogan, un căluţ şi o nisipieră, vopsite în culori vii. Acum mamele care vor să se reculeagă în lăcaşul sfânt, îşi iau şi odraslele, fără frică că picii se vor plictisi. Copii se pot juca şi în zilele, când biserica nu ţine slujbe, or, portiţa nu se încuie.

După ce terenul a fost prezentat copiilor, Svetlana Cucu, primarul satului, a felicitat familiile – model din satul Cruglic. Criteriile după care au fost alese acestea au fost simple: să fie trei şi mai mulţi copii, să fie ambii părinţi acasă şi copiii – activi în viaţa şcolară şi publică a satului. De nominalizarea „Familie modernă pentru fiecare copil” s-au învrednicit Marian şi Mariana Baluţel, care educă 5 copii, Victor şi Nadejda Griţco (educă 3 copii), Vasile şi Larisa Bocan (educă 3 copii). După ce sătenii s-au bucurat de programul artistic, pregătit de copilaşii de la grădiniţa din grupa de preşcolari şi colectivul folcloric din cadrul liceului, toată lumea de la mic la mare a fost servită cu îngheţată şi dulciuri.

În final Preotul Nicolae Ciobanu a anunţat organizarea unui cerc de dame şi şah în cadrul bisericii din localitate, şi a invitat copiii la o cursă pe biciclete din satul Cruglic până în centrul satului Ohrincea.

Info “E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *