Toamna de AUR a amintirilor(Video)

Generatoare de nostalgii a fost ediția curentă a sărbătorii ”Toamna de aur” la Criuleni.IMG_5994

Omagiații invitați la festivitate au revocat amintirile de altă dată, când agricultura era un domeniu de referință în economia raionului, cumpărătorii– belșugul iarmaroacelor de altă dată, puținii producători, preponderent apicultori – potențialul de cumpărare al orășenilor, și toți în ansamblu și-au exprimat speranțe pentru viitorul țării. În sala mare a Centrului raional de cultură ”Grigore Sârbu” se depănau amintiri, căci majoritatea celor prezenți au venit cu bagajul experienței din secolul trecut, când elanul tineresc clocotea în sate, când erau dinastii de mecanizatori, viticultori, panificatori, crescători de păsări și animale etc.IMG_6046

A fost odată, ce ar putea să se repete, dacă sătenii nu și-ar alina dorul de copii, nepoți prin comunicările virtuale. Pământul deocamdată nu poate folosi tehnologiile informaționale pentru a compensa lipsa brațelor tinere de muncă, iar ”sfânta sapă” e demult demodată. S-au schimbat timpurile și condițiile, dar tot țăranul rămâne cel, care-l hranește și pe rege, și pe rob. Probabil că asupra atmosferei festive și-a pus amprenta și suflul electoralei, oricum la concursurile principale au fost desemnați învingătorii.

Cei mai buni producător de vin de casă în această toamnă au fost declarați:

VIN ALB:

Locul – I   Bălan Petru, or. CriuleniIMG_6044

Locul – II   Ursu Ion, s. Cruglic

Locul – III Bujor Andrei, s. Pașcani  

VIN ROȘU

Locul – I   Lungu Ivan, or. Criuleni

Locul – II   Crupa Anton, or. Criuleni

Locul – III Sclifos Mihail, or. Criuleni

Sunt nume cunoscute și de la edițiile precedente.

Și gospodinele au tins să prezinte ”Cel mai frumos și gustos Colac”, făcând următorul clasament:

Locul – I Vîntu Valentina, s. BoșcanaIMG_6015

Locul – II Mazur Zinaida, s. Bălăbănești

Locul – III Efros Elena, s. Porumbeni

Artiștii de la Criuleni, Boșcana, Hârtopul-Mare, Slobozia-Dușca au diluat noianul amintirilor cu dans aprins și voie bună, iar reprezentantul sindicatului din agricultură a lansat speranța că raionul Criuleni are potențial de dezvoltare, fiind binecuvântat cu o amplasare favorabilă: lângă Nistru și capitală.

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *