Tinerii cercetători – în serviciul consumatorilor

 La 30 octombrie, 2014, în cadrul LT “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din or. Grigoriopol cu sediul în s. Doroțcaia, şi-a început activitatea Clubul „Tinerii Cercetători” condus de profesoara de fizică şi chimie, Elena Grigoriev.

DSCN9535

Evenimentul a devenit posibil datorită sprijinului financiar oferit de Fundaţia Internaţională pentru Solidaritate în cadrul proiectului „Tineri Abilităţi”,  implementat de Organizaţia MTO, Polonia în parteneriat cu Asociaţia obştească “Indigo”. Tinerii au beneficiat de materiale didactice interactive la obiectele chimia și fizica, de un proiector, tablă mobilă, catedră pentru profesor, laptop și aparate de laborator.

În plus, elevii au posibilitatea de a se implica în diverse acţiuni, ce presupun cercetări științifice pentru a-şi spori cunoștințele în domeniul alimentației, protecției mediului, cosmetologiei, farmaceuticii, etc. În final, autorii celor mai inventive descoperiri urmează să prezinte în faţa colegilor de liceu, dar şi a întregii comunităţi, ample analize și propuneri, menite să îmbunătăţească condiţiile de viaţă.

Prima investigație științifică asupra căreia muncesc actualmente tinerii cercetători de la Grigoriopol ţine de analiza produsului alimentar – laptele, şi este realizată în cadrul lunarului  „Protecția consumătorului”.

info “E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *