Tentativa eșuată de omor a fostei soții a fost pedepsită

Un locuitor al s. Ciopleni, aflat anterior în conflict cu legea din cauza violenței, urmează să facă șapte ani de pușcărie, conform sentinței emise de judecătoria Criuleni, pentru încercarea de a-și omorî soția. 

Bărbatul declara că era revoltat că a fost exclus din familie, fără a i se explica motivul, iar  divorțul a fost pronunțat în timp ce el se afla peste hotare.   Incidentul nefast  s-a produs la 4 august 2014, când ciopleneanul, fiind în stare de ebrietate, a intrat prin fereastră în casa unde dormea nevasta cu fiicele sale, în pofida faptului că la 10 iulie, 2014, Judecătoria Criuleni eliberase ordonanța de protecție a victimelor violenței în familie, prin care i se interzicea să se apropie  de acea gospodărie. Înculpatul mai declara în instanță că nu intenționa să o omoare, ci doar să discute și să-i ceară permisiunea de a reveni acasă, chiar și-a cerut scuze pentru cele întâmplate, dar probele din dosar și mărturiile au demonstrat contrariul. Femeia s-a trezit din somn, a opus rezistență, au intervenit  fiicele, care au chemat în ajutor și vecinii. Deși rănită grav, aceasta a scăpat cu zile.

Agresorul va continua să mediteze asupra celor întâmplate într-un penitenciar de tip închis, după intrarea în vigoare a sentinței. Perioada de la 4 august 2014, până la 28 ianuarie 2015, cât s-a aflat în arest va fi inclusă în termenul ispășirii pedepsei.

 

Jaf în puterea nopții

Doi indivizi au dat busna săptămâna trecută în casa unui locuitor al s. Boșcana. Intrușii, I-au legat cu funii de mâini şi picioare pe proprietarul de 25 de ani şi pe bunica lui de cca 90 ani, i-au amenințat cu arma și au furat din locuinţă nouă mii de lei şi tehnică de uz casnic. Au încărcat toate bunurile în maşina victimei, care era parcată în curte şi au dispărut. Pentru fapta lor, indivizii riscă până la 15 ani de puşcărie. Deocamdată organele de drept nu au reținut nici o persoană bănuită pe marginea acestui caz.

M. Doruș

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *