Susținerea producătorilor discriminați -deliciul copiilor

Efectul Hotărârii Guvernului nr.958 din 17.11.2014 „Cu privire la modul de repartizare a mijloacelor financiare pentru compensarea parţială a pierderilor producătorilor agricoli legate de blocarea exporturilor” se face văzut și în raionul Criuleni.

După vacanța de iarnă meniul elevilor și preșcolarilor s-a complementat cu mere. 102 tone de mere din cele 3800 tone achiziționate de Ministerul Agriculturii şi Industriei sunt destinate criulenenilor. Potrivit documentului Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, necesarul de mere pentru fiecare instituţie de învăţământ sau unitate militară a fost stabilit în raport cu efectivul de elevi sau militari iar  preţul estimativ este de 5 lei pentru un kilogram.

În unele instituții părinții au pus mână de la mână și au procurat găleți pentru acumularea cioturilor, deși unii nutriționiști sunt de părerea că fructul, adică ciotul cu semințe, are o valoare nutritivă mai mare decât pulpa și merele ar trebui consummate fără a lăsa reziduri.

„Cantitatea de fructe pentru copil – 150 g. pentru şcolari şi 100 g pentru preşcolari, a fost stabilită reieşind din normele de consum de fructe în stare proaspătă, recomandate de instituţiile abilitate”, ne-a informat Vladimir Soltanici, şeful Direcţiei Educaţie Criuleni.

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *