ȘI-A DORIT NEVASTA ACASĂ

Un locuitor al raionului Dubăsari a ajuns pe banca acuzaților pentru sustragerea și deteriorarea documentului în scopul  îngrădirii accesului la libera circulație a nevestei.

Deși se afla mai mult peste hotare, la câștig, decât acasă, bărbatul nu a fost de acord ca și femeia sa să apuce calea străinătății. Erau în timpul sărbătorilor de iarnă și omul nu a găsit alt argument de a o opri acasă, decât să-i sustragă și să-i deterioreze pașaportul. Astfel, chiar cu biletul de avion procurat din timp, călătoria a fost contramandată.

Inițial supărarea pătimitei a fost mare, a apelat la forțele de ordine, dar între timp s-a împăcat cu tatăl celor doi copii, pe care-i are, și în instanță nu se mai considera parte vătămată.

Judecătorul a luat în calcul toate argumentele prezentate de părți și i-a stabilit o pedeapsă făptașului pentru infracțiunea prevăzută de art. 360 al Codului Penal, luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, stampilelor sau sigiliilor (art. 360), sub formă de 130 de ore de muncă în folosul comunității.

M. Doruș

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *