Seniorii – bravi la Campionatul balcanic

În perioada 22-24 septembrie, 2017, în oraşul Stara Zagora din Bulgaria, şi-au dat întâlnire 650 de sportivi de vârsta a treia, veterani ai sportului profesionist şi de amatori, din 14 ţări europene, pentru a participa la Campionatul Balcanic de Atletism al Veteranilor Sportivi.

DSCN7892

Echipa de Seniori la Campionatul balcanic. Nicolae Buza – primul din dreapta.

Republica Moldova a fost reprezentată de cinci atleţi, inclusiv criuleneanul Nicolae Buza, care s-au întrecut la probele de aruncări şi alergări. Sportivii din Republica Moldova, deşi foarte puţini la număr (pentru comparaţie – echipa României a numărat peste 80 de participanţi), s-au prezentat foarte bine. Imnul ţării noastre a fost intonat de şase ori, la ceremonia de premiere, şi tot de atâtea ori a fost ridicat drapelul, or, echipa de seniori a venit acasă cu şase medalii de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz. Alexandra Marghieva, membră a echipei, a luat trei medalii de aur la aruncarea ciocanului, greutăţii şi discului. Olga Cogîlniceanu a câştigat medalia de aur la aruncarea suliţei, iar Gheorghe Zelenţov – medalie de aur la aruncarea discului şi medalia de argint la aruncarea ciocanului. Un alt atlet, Vitalie Guci, a câştigat medalia de bronz la aruncarea greutăţii. Atletul criulenean, Nicolae Buza, s-a remarcat la proba alergări garduri pe distanţa de 300 de metri, ajungând primul la finiş, fapt pentru care a luat medalia de aur, şi şi-a mai adjucedat locul III şi medalia de bronz la proba de 80 m garduri.

Alexandra Marghieva a stabilit un nou record balcanic la aruncarea ciocanului – 30,94 m, care este cu 2 m mai bun decât cel precedent (29,90 m).

Rezultatele din 2017 ale sportivilor moldoveni sunt cele mai bune din ultimii trei ani, în care aceştia au participat la Campionatul ţărilor balcanice.

În fotografie: echipa de sportivi – seniori din Republica Moldova. Bulgaria, 2017

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *