Șase săptămâni criulenenii au fost cu ochiul pe ea

Că e frumoasă văd toți, că e talentată știau cei care frecventează evenimentele culturale, dar că poate face față unei provocări de rang național, datorită modestiei sale, bănuiau mai puțini.

arina 1

Pentru ea muzica nu e doar o combinație de note, ci o adevarată artă de exprimare a sentimentelor. În muzică se regăsește, și prin ea reușește să se încadreze mai ușor în societate.

În luna iunie, însă, liceana  Arina Șapovalov din Criuleni ne-a surprins. A acumulat cele mai multe voturi la Concursul  MISS ProFM 2014. Aceasta a fost cea mai tare experiență din viața ei și este mulțumită că a ajuns până în finala concursului unde a interpretat împreună cu Rafaela Lisinschi hitul “Read all about it”.

- Arina, cum ai aflat despre concursul organizat de  ProFM?

- În luna mai, profesoara de matematică, Zinaida Iațco, mi-a sugerat să particip  la acest concurs,  postând o poza pe site-ul, unde se desfașura un voting prin care se  selectau cele mai frumoase și talentate domnișoare din Republica Moldova. Am citit regulamentul concursului și m-a intrigat. Am hotarât sa încerc.

În decurs de cinci zile poza mea a adunat un punctaj maxim. Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. A fost foarte important pentru mine. În ziua de 19 mai, orele 22:00, mi-a telefonat Dj Anda, spunându-mi că mă asteaptă în ziua urmatoare la preselecția concursului MISS PRO FM 2014, în clubul Cerdak. La preselecție am fost 27 fete. Am  susținut două probe interesante: proba de karaoke și defilarea. Juriul a luat în considerație  calitățile interpretative, dar și aspectul fizic.

A fost un concurs de combinație a muzicii cu modelingul. Am fost selectate 15 fete. În aceeași zi am avut parte de o fotosesie. Toată perioada de concurs ( șase săptămâni) s-a deșfăsurat în clubul Cerdak din Chișinău. Datorită sponsorilor  a fost o organizare frumoasă și fastuoasă a evenimentelor.

- La ce încercari ai fost provocată în cadrul concursului? Te-ai ciocnit și de dificultați?

arina 2

- În decurs de cinci  săptamâni toate participantele am concurat la proba de karaoke, de fiecare dată având câte o tematică interesantă (cântece din filme, de la Eurovision, retro și piese autohtone). La fiecare eveniment era eliminată câte o participantă. Recunosc faptul că mi-a fost dificil, dedicând  o lună de vară doar muzicii, fiind ocupată în fiecare zi cu ore de canto și modeling. Mă bucură faptul că am trecut cu brio peste aceste greutăți și am reușit să ajung printre  cele zece finaliste . 

- Cum ți s-a parut juriul?

- Am avut parte de un juriu obiectiv. Printre jurați s-au numarat interpreta si prezentătoarea emisiunii ProMotor, Kătălina Rusu,  Dj Jenny (PRO FM) , interpretele Cristina Scarlat, Natalia Gordienco și administratorul clubului de karaoke Cerdak, Vanea Bodrug.

- Cine te-a susținut sau te-a încurajat să ajungi pâna în finala concursului?

- Mă bucură faptul că mulți locuitori  din Criuleni m-au susținut cu votul lor și mi-au dat curajul să ajung chiar în MAREA FINALĂ. Alături de mine au fost mereu rudele, părinții și profesoara de canto Eleonora Arapu, care m-a ajutat să fac față probelor și cerințelor acestui concurs. M-a susținut la fel de mult și Victor Caraman, căruia îi sunt recunoscătoare. El a acceptat să evolueze într-o ediție a consursului, unde m-a acompaniat la chitară la o piesa de Ion și Doina Aldea Teodorovici “Noaptea marii beții”.

- Erai cea mai mica dintre participante? Cum te-ai încadrat în colectiv?

- Limita de vârstă în acest concurs era de 18-30 ani. Cu toate că eram cea mai tânără dintre participante, ne-am împrietenit și am avut parte de o atmosferă familiară.

 - Ți s-a schimbat viața dupa acest proiect?

- Viața nu, dar  din acest proiect am învațat că dacă vrei să devii mai bun trebuie să muncești, să uiți de frică si emoții. Am planuri mărețe pentru viitor.  Voi participa și la alte concursuri naționale, internaționale pentru a pune în valoare talentul nativ, abilitățile obținute prin sârguință și muncă, dar și pentru a acumula experiență.

A dialogat, Veronica Arhirii

Comments

comments

Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *