Sărbătoarea sportului la Boșcana

O frumoasă sărbătoare a sportului a fost organizată în Boșcana, pe 21 septembrie curent, de Ziua Nașterii Măicii Domnului, Hramul satului. La organizare au colaborat administrația publică locală şi oameni de afaceri din localitate și nu doar.

După cun ne-a informat Svetlana Racul, primarul satului, în august-septembrie la stadionul din localitate un grup de entuziaști și amatori ai sportului printre care Sergiu Bounegru, Cristin Racu, Marcel Verdeș, Diana Negreba, Andrian Bounegru, Dragoș Țărnă și Maxim Cernobrîsov, au construit și montat un set de utilaj sportiv nestandart: bare fixe, paralele gimnastice, scară suedeză, mese pentru exerciții de armwresling și altele. Administrația locală urmează să găsească surse pentru a îngrădi stadionul sătesc și construi un WC și vestiare pentru fotbaliști și arbitri.

DSC_1226

…Arbitrii Iurie Colesnic și Mihai Repede înregistrează doritorii de a concura la probele sportive: ridicarea la bara fixă, flotări la paralele, ridicarea greutătii 16 kg, alergări la distanța 1500 m, armwrwsling, la competițiile de luptă națională trânta. Tinerii, unul după altul încep a concura la bara fixă. Un alt grup de la start încep alergările la distanța 1500 m. Primul la finiș a fost Alexandru Stercu, urmat de Eugen Cernobrîsov și Iulian Bounegru. La bara fixă a învins Mihai Sandu – 21 ridicări. Pe locul II s-a plasat Maxim Cernobrîsov. La paralele primul a fost Dragoș Țărnă, pe locul II acelaș Maxim Cernobrîsov. La ridicarea greutății 16kg între tinerii până la 16 ani a învins Alexandru Belinschi – 16 ori, pe locul II s-a plasat Valeriu Foiu – 15 ori. La aceleași exerciții între tinerii după 16 ani primul a fost Dorin Bounegru – 50 ori, pe locul II Ștefan Bounegru – 39 ori.

Cel mai mare interes spectatorii l-au avut urmărind competițiile la lupta națională trânta. Un cucoș frumos l-a ridicat de asuprqa capului Maxim Roșca. Iepurașul viu l-a câștigat Bejenar, iar trofeul principal, berbecul viu, a fost cucerit de Mihai Cernobrîsov întro luptă încordată cu Grigore Galben. Cei mai buni la probele sportive au fost decorați cu diplome și premii bănesti.

După aceasta echipa locală de fotbal, învingătoarea turneului de fotbal în memoria lui Ruslan Tipa, fost jucător al echipei «Nistru», Boșcana, a fost decorată cu o cupă frumoasă și pemiu bănesc. A urmat un meci de fotbal amical între echipele locale de veterani și tineret. După aceasta pe stadion au apărut echipele de fotbal Boșcana și Onițcani, care au disputat un meci amical.

De Hram la stadionul din Boșcana, pentru copii, au fost instalate scrânciobe-carusele, trambuline, alte instalații distractive. Spre seară în centru Boşcanei, locuitorii și oaspeții au dansat tradiționala Hora a Satului.

Valeriu TURTA

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *