Sărbătoarea fotbalului la Ratuș

Pe stadionul Complexului Sportiv «Izvoraș» din localitatea Ratuș, marți, 27 octombrie, curent, de Ziua creștină Cuvioasa Parascheva – apărătoarea Moldovei, de Hramul satului, s-a desfăşurat sărbatoarea fotbalului pentru copii. 

DSC_1157

După cum ne-a informat Marin Ursu, directorul Școlii Sportive Drăsliceni, în competiții s-au implicat peste 300 de copii a.n. 2006-2007 de la Clubul Sportiv pentru Copii și Tineret Buiucani (CSCT Buiucani) din Chișinău și localitățile Măgdăcești, Drăsliceni, Ratuș, Porumbeni.

Meciurile s-au desfășurat pe 4 mini-terenuri ale stadionului. Primii care au început competițiile au fost echipele ȘS Drăsliceni, CSCT Buiucani-1, ȘS Măgdăcești, CSCT Buiucani-4, Voran (Chișinău), CSCT Buiucani-2, LTPS-2 și CSCT Buiucani-3. După 2 reprize a câte 15 minute, arbitrii au făcut bilanțul. În meciul dintre echipele CSCT Buiucani-4 și ȘS Măgdăcești sa fixat scorul 1:0. În celelalte partide s-au fixat următoarele rezultate: CSCT Buiucani-1 – ȘS Drăsliceni 9:0, CSCT Buiucani-2 – Voran 6:0, LTPS-2 (Chișinău) – CSCT Buiucani-3 1:0.

În etapa a doua s-au disputat meciurile echipelor Liceului Teoretic «Mihai Viteazu» (Chișinău) – Real Succes (Chișinău) 3:2, LTPS-3 (Chișinău) – CSCT Buiucani-4 3:0, Zimbru-4 (Chișinău) – Liceul-internat cu profil sportiv, Chișinău 3:0 și Zimbru-1 – Bodea-Sport (Chișinău) 3:0. Necesită de remarcat două fapte importante. În echipa Liceului Teoretic cu profil sportiv, Chișinău  juca bine de rând cu băieții o fată – Xiușa Samoilov, care a marcat un gol de o rară frumusețe. În echipa LT «Mihai Viteazul», Chișinău foarte bine juca un băiețel de 8 anișori – Dănuț Palamarciuc, care s-a remarcat cu un hat-trick.

- Astfel de sărbători ale fotbalului pentru copii au scopul de a promova fotbalul și a descoperi băieți și fete talentate, care pe viitor vor completa echipele de juniori și tineret a cluburilor profesionale de fotbal din țară, – a menționat Mihai Andronic, antrenorul CSCT Buiucani.

Toți copii participanți la sărbătoarea fotbalului de la Ratuș au fost serviți cu biscuiți și apă dulce, care au fost asigurate de către administrația primăriei Drăsliceni și Scoala Sportivă din localitate.

Apropo, cu o zi mai înainte, duminică, 25 octombrie, tot la Complexul Sportiv «Izvoraș» din Ratuș s-au disputat câteva meciuri de fotbal între echipe de copii a.n. 2006-2007 a Școlilor Sportive din localitățile regiunii Centru a republicii. Echipa ȘS Drăsliceni, obținând 2 victorii cu 5:1 în fața formației ȘS Orhei-1 și cu 1:0 în fața echipei ȘS Cricova, a acumulat 6 puncte prețioase, plasându-se pe locul II în clasament.

Valeriu TURTA

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *