Ruslan Istrati s-a evedențiat cu un hat-trick!

Atacantul echipei Slobozia-Dușca, Ruslan Istrati, în meciul etapei a X-a a campionatului raional de fotbal cu formația din Cimișeni a fost cel mai bun pe teren, reușind să înscrie în poarta adversarilor 3 goluri. Mai mult ca atât, el a asistat și la celelalte două faze eficiente de atac, ajutându-și coechiperii să mai bată încă 2 goluri oaspeților.

DSC_4777

Echipa de fotbal din Slobozia Duşca, în stânga – arbitrul FMF Evdochim Tataru şi primarul Sergiu Istrati.

Înainte de meci am discutat cu primarul din Slobozia-Dușca, Sergiu Istrati, care mi-a povestit despre stadionul din localitate, renovat cu porți noi, cabine pentru fotbaliștii de rezervă, plase-păiangene, instalate în spatele porților pentru a nu permite balonului să zboare departe de teren, stegulețe-fanioane standart la colțurile terenului de fotbal. Stadionul e amenajat și cu WC, cu scaune pentru spectatori și 2 mese cu scaune pentru a juca șah sau dame. Tot aici sunt amenajate două terenuri de volei și baschet, un scrânciob pentru copii, stâlpi cu felinare, în jurul stadionului au fost sădiți pomi decorativi. «Seara aici se adună tineretul din sat și joacă până târziu volei, baschet, fotbal. Teritoriul stadionului e îngrădit și amenajat cu o parcare pentru automobile. Pe viitor planificăm să amenajăm aici o fântână și să renovăm gazonul pe terenul de fotbal. Vom instala și un tablou-indicator de scor. Totul se va face cu ajutorul și susținerea localnicilor și pentru săteni, ca ei să vină aici cu familiile și să practice sport, să urmărească competițiile de fotbal, volei, baschet. În luna iunie am organizat un turneu de fotbal în memoria lui Ghenadie Stahi, fostul capitan al echipei Slobozia-Dușca, la care au participat echipele din Boșcana, Onițcani, Slobozia-Dușca și echipa Comisariatului raional de poliție Criuleni», – conchide primarul Sergiu Istrati.

La meciul de fotbal între echipele Slobozia-Dușca și Cimișeni, care a avut loc duminică, 12 iulie, curent, echipa gazdă din primele minute a întreprins câteva atacuri spre poarta adversarilor. Fotbaliștii din Cimișeni se apărau cu dârzenie, însă la un moment comit o greșală și după ce Ruslan Istrati aruncă balonul din corner în careu, căpitanul echipei Ion Ganea, cu capul, trimite mingea în plasă: 1-0. Băieții de la Cimișeni încearcă să egaleze scorul, însă, loviturile fotbaliștilor spre poartă lasă mult de dorit. Într-un episod, unul din apărătorii echipei-oaspete oprește intenționat balonul cu mâna. În fotbal așa ceva nu se poate! Arbitrul Iurie Untilă îl avertizează imediat pe jucător cu un cartonaș galben. Spre finele primei reprize în poarta echipei-oaspete atacantul Ruslan Istrati mai bate un gol: 2-0.

DSC_4792

Autorul celor trei goluri, atacantul Ruslan Istrati.

La începutul reprizei a doua același Ruslan Istrati majorează scorul cu 3-0. Cei de la Cimișeni nu se lasă bătuți și dintr-o lovitură de pedeapsă de la distanță trimit balonul în poartă – 1-3. Peste puțin timp cel mai bun jucător din echipa gazdă Ruslan Istrati driblează iscusit doi fundași adversari și bate al treilea gol al său, schimbând scorul – 4-1. Spre finele meciului gazdele obțin o lovitură de pedeapsă. Balonul pe o curbă înaltă e trimis în careu și Andrian Istrati majorează scorul – 5-1. Este de menționat că foarte bine a jucat și fotbalistul Adrian Stahi. Josuț de statură dar iute de picior el trecea printre apărătorii adversari ca un titirez. Bine au jucat și Dumitru Duda, Cristi Stahi, Nicu Frunză și alți băieți.

Așadar, acumulând 3 puncte valoroase, echipa din Slobozia-Dușca cu 10 puncte a urcat în clasament pe poziția 6.

Duminică, 12 iulie s-au mai disputat meciurile Zăicana – Bălăbănești 5-1, Mașcăuți – Hârtopul-Mare 2-5 și Jevreni – Pașcani 0-1.

Actualmente lidere în clasament sunt echipele Hârtopul Mare și Zăicana, care au acumulat câte 19 puncte.

Valeriu TURTA

Foto de autor

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *