Rocada campionilor

 Pe 27 august, de Ziua Independenții Republicii Moldova, s-au disputat meciurile etapei a XII-a a Campionatului raional de fotbal, retur. Unul din cele mai încordate meciuri a fost cel de la Boșcana, între echipele  «Nistru» și FC Onițcani.

Meciul, care trebuia să se înceapă la 18.00 a întârziat cu jumătate de oră, din cauza că terenul din Boșcana nu a fost marcat conform regulilor de fotbal. La 18.30 arbitrii Federației de Fotbal Alexandru Gîrneț, Vera Onică și Constantin Levinte au invitat echipele la centrul terenului de joc.

DSC_3282

Echipa de fotbaliști din Onițcani

A fost un meci destul de încordat. Fotbaliștii echipei FC Onițcani, lidera campionatului la acel moment, au venit la Boșcana cu un singur scop: de a obține o victorie, a acumula trei puncte valoroase și a-și păstra poziția de lider în clasament. Nu a fost să fie. Ambițioșii băieți din Boșcana nu s-au lăsat bătuți. După două reprize, cu o mulțime de faze de atac la ambele porți, déjà după apusul soarelui, arbitrii fixează o remiză nulă – 0:0. Acest rezultat i-a satisfacut pe fotbaliștii echipei «Olimpic», Pașcani, care urmăreau cu atenție meciul de pe terenul din Boșcana. Pierderea a două puncte valoroase a echipei FC Onițcani în meciul cu «Nistru», Boșcana, a permis echipei din Pașcani să se plaseze pe primul loc cu 30 puncte acumulate după 12 meciuri jucate. Echipa FC Onițcani a coborât în clasament pe poziția a doua, acumulănd 27 puncte în 12 meciuri. Pe poziția a treia în clasament se menține echipa «Tiras», Criuleni, cu 22 puncte acumulate, pozițiile 4 și 5 le împart echipele «Victoria», Zăicana și FC Slobozia –Dușca cu câte 14 puncte acumulate. Pe ultima poziție se află echipa «Atletic», Bălăbănești, care are acumulate doar 8 puncte. După cum ne-au informat la Asociația Raională de Fotbal Criuleni, debutanta campionatului, echipa FC Porumbeni, pentru nereprezentarea la ultimele trei meciuri, conform Regulamentului, a fost eliminată din Campionatul anului 2018. Păcat că tinerii fotbalițti din localitatea Porumbeni nu au fost susținuți în continuare de sponsorii, care i-au finanțat la începutul  Campionatului.

DSC_3295 (2)

 Momente de joc din meciul «Nistru» Boșcana și FC Onițcani.

Vineri, 31 august, s-au disputat meciurile ½ finală a Cupei ARF Criuleni între echipele FC Onițcani și «Olimpic», Pașcani (scor 1:0) și FC Slobozia Dușca și «Nistru» Boșcana (scor 1:1). Aceleași echipe vor juca retururile pe data de 23 septembrie.

V. TURTA

Foto de autor.

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *