Regretele nu l-au absolvit de pedeapsă

 De unde și când a venit, nu se știe. Cert e că băuse și era înfuriat de-a binelea. Iar faptul că focul în sobă nu era aprins l-a scos și mai mult din sărite. A sunat-o pe soție, care plecase să-și viziteze părinții, ca la sosire să o ia la pumnit.

Iurie B. din s. Hârtopul Mare, prieten cu păhărelul de mai mulți ani, a călcat pe bec în repetate rânduri doar că de data aceasta femeia a avut curajul să-l denunțe la poliție. Nu e exclus, însă, că și de această dată cazul rămânea în umbră, dacă femeia, după ce a fost lovită cu cruzime, nu-și pierdea cunoștința. Și-a revenit la spital unde a fost transportată de urgență și, impusă de circumstanțe, a povestit totul.

Astfel, bătăușul a ajuns pe mâna justiției. Procurorul a pledat pentru vinovăția inculpatului și a solicitat în instanță aplicarea pedepsei în limitele stabilite de lege sub formă de 120 ore muncă neremunerată în folosul comunității. Apărătorul a solicitat o pedeapsă mai blândă, întrucât acuzatul se căise sincer de cele comise și a căzut de acord să execute muncă neremunerată în folosul comunității.

În final prima instanță de judecată a stabilit drept pedeapsă pentru Iurie B.  un termen de probă echivalent cu 12 luni și interdicția de a părăsi localitatea până la intrarea în vigoare a sentinței.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *