Raioanele Criuleni și Dubăsari intră sub cod roșu de Covid-19!

Comisia Națională Extraodinară de Sănătate Publică (CNESP) a plasat raioanele Criuleni și Dubăsari sub cod roșu de risc de răspândire a Infecției Coronavirus de tip nou (COVID-19). 

Decizia a fost luată la 28 septembrie 2020, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, prezentați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Codul roșu înseamnă că în ultimile două săptămâni numărul de cazuri noi s-a menținut peste o sută de persoane  la o sută de mii de locuitori (vezi tabelul).

În ultimile 14 zile, în raionul Criuleni s-au anunțat 123 de cazuri noi confirmate de Covid-19, iar în r. Dubăsari numărul acestora a ajuns la 120, în aceeași perioadă de timp.

Se solicită autorităților din domeniul ordinii publice să continue supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control a infecției COVID-19, se arată în Hotărârea nr. 33 a CNESP din 28 septembrie, 2020.

alerta sars

 

Rămân în vigoare măsurile de distanțare socială, purtarea măștilor în spațiile publice închise și piețe, în transportul public. Peroane peste 63 de ani sunt somate să nu iasă din locuință, decât doar la muncă (ii), în scop de deplasare pentru asigurarea cu produse alimentare; (iii) deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; (iv) deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.

Hotărârea mai stabilește interdicții pentru următoarele:

interzicerea aflării pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement; interzicerea desfășurării activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta cinematografelor.

Info EC

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *