R. Criuleni – 0 cazuri confirmate, r. Dubăsari – 1 caz confirmat de Covid 19

La situația din dimineața zilei de 23 martie, raionul Criuleni se prezintă cu zero cazuri confirmate de infecție cu Coronavirus, arată resursa informațională creată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care prezintă situația epidemiologică la zi. În r. Dubăsari a fost confirmat primul caz pe data de 22 martie, arată aceeași resursă. Tot de acolo aflăm că monitorizarea zilnică se aplică în r. Criuleni unui număr de 700 de persoane plasate în carantină la domiciliu, iar în r. Dubăsari 184 de cetățeni se află în aceeași situație.

Criuleni 23 martie

Dubasari 23 martie

La breefingul de dimineața, luni, 23 martie, 2020, ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat datele privind răspândirea infecției cu coronavirus, care erau neschimbate față de seara zilei de 22 martie: 94 de cazuri confirmate de Covid 19, dintre care 38 persoane au contactat virusul în Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă; celelalte 54 de cazuri au fost cu transmitere locală. La moment, 80 de persoane din 94 sunt spitalizate la spitalul ”Toma Ciorbă”. Din numărul total, 10 se află în stare grava, 7 cazuri – satisfăcătoare, iar 67 de cazuri – stare medie, 2 pacienți – vindecați). În Spitalul Clinic de boli contagioase pentru copii sunt internați 8 copii, starea lor fiind calificată drept medie. La Spitalul Clinic Republican – 3 persoane internate, 2 – evolutie gravă, 1 – gravitate medie ușoară.

Din numărul total de îmbolnăviri, 41 sunt de sex masculin, iar 53 – feminin, inclusiv una însărcinată.

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în mun. Chișinău – 37, urmat de r. Hâncești – 16 cazuri, Ștefan-Vodă – 7, Căușeni și Ialoveni – câte 6, Soroca – 5, Anenii-Noi și Sângerei – câte 3, Cantemir si Transnistria – câte 2. În alte 7  raioane – câte un caz.

Ministra a cerut persoanelor care solicită asistența medicală pe alte maladii, decât infecția cu coronavirus, să nu ascundă faptul că au intrat în contact cu persoane plasate în carantină. Aici ea s-a referit la cazul unei mame care a fost internată cu copilul său dintrun alt motiv întrun spital obișnuit, dar a ascuns că a fost în contact cu o persoană plasată în carantină, revenită dintro țară afectată de epidemie. Mama a recunoscut acest fapt după ce a fost realizată ancheta epidemiologică a soțului său care a arătat cercul de contact al bărbatului, dar deja a pus în risc sănătatea lucrătorilor medicali care au luptat pentru viața copilului său.

Info ”E-C”

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *