Proiectul „Experienţa încrederii” continuă

Cum se escaladează o înălţime şi care este rolul partenerului când urci pe o stâncă – asta vor putea învăţa şi exersa tinerii care beneficiază de serviciile Centrului de Resurse pentru Tineri „UNIT” din Cruleni.

În prezent pe un perete din sala de sport a centrului se instalează echipamentul procurat în urma implementării proiectului „Experience Trust/Experienţa Încrederii/Испытай доверие”, desfăşurat  de către Centrul de Dezbateri Criuleni în colaborare cu AO „Pro Trebujeni”. Liderii celor două organizaţii neguvernamentale, Serghei Lîsenco şi Leonid Roşca, au prezentat proiectul şi au vorbit despre activităţile şi realizările acestuia de la lansare – iunie 2014, până în ianuarie 2015. O prezentare a programului în întregime a făcut Olga Vasiliev, coordonatorul programului PNUD.

DSCN3345

În sala de sport, la ziua prezentării proiectului, munceau la instalarea echipamentului elevi ai Şcolii Profesionale din Criuleni, ghidaţi de maistrul lor Mihail Leșan.

Serghei Lîsenco ne-a informat, că odată ce echipamentul va fi instalat, dânsul va fi primul instructor în escaladare, care va instrui tinerii cum se utilizează corect frânghiile şi carabinele, cum se asigură siguranţa celui aflat la înălţime, după care tinerii îşi vor putea imagina că escaladează un munte avându-l ca antrenor pe Nicolae Buza, de ceva timp – angajat al Centrului.

Proiectul „Experienţa încrederii” are loc în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” şi este finanţat de Uniunea Europeană şi PNUD.

S. Cernov

În imagini: aspecte de la eveniment

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *