Premiul trei pentru Doina Şerbul

Criuleneanca Doina Şerbul s-a învrednicit de premiul III la secţiunea canto maturi la Festivalul Internaţional „Două inimi gemene”, ediţia a XIII-a. Gala Laureaţilor s-a desfăşurat la 15 noiembrie 2015, pe scena Palatului Naţional “Nicolae Sulac” din capitală.

Piesa lui Ion Aldea-Teodorovici “Iertare”, pe versurile lui Grigore Vieru, vocea viguroasă a Doinei şi calitatea interpretării, au determinat decizia juriul.

Doina scena

Tânăra interpretă din Oniţcani, Criuleni, elevă a Liceului Teoretic “B. Dânga”, a concurat la egal cu interpreţi din 15 ţări.

“Doua inimi gemene” a fost o experienţă frumoasă pentru mine, deoarece m-am aprofundat în istoria vieţii Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici. Am cunoscut diverşi oameni de creaţie, personalităţi marcante în mediul muzical şi am avut parte de experienţe valoroase. De asemenea, orice concurs reprezintă o muncă asiduă asupra ţinutei scenice, vocii, ceea ce este foarte important pentru mine, pentru că vreau să cresc pe plan muzical”, a spus Doina, solicitată de “Est-Curier”.

La concursul propriu-zis, care s-a desfăşurat pe 14 noiembrie la teatrul Naţional “M. Eminescu”, Doina a fost susţinută de un grup numeros de fani, colegi de clasă, profesori, rude. Tatăl fetei, Valeriu Şerbul, şi-a împărtăşit emoţiile cu cititorii noştri: “Mereu am fost mândru de realizarile ei, dar în momentul, când am vazut-o pe scena, frumoasă, şi interpretând cântecul, care mereu mi-a provocat o deosebită satisfacţie, am fost şi mai mult umplut de emotii şi mândrie, că este fiica mea. Vreau să-i mulţumesc, pentru ca 90% din ceea ce a realizat, e meritul ei. La celelalte au contribuit toţi, care o iubesc”.

Doina Serbu Premiu

La acelaşi festival printre concurenţi s-a mai aflat şi Adrian Panfili, cântăreţ în devenire, din satul Jevreni, care este şi deţinătorul premiului II la Festivalul de romanţă românească “Petale de trandafir”, ediţia 2014, organizat bienal la Criuleni.

S. Cernov

Imagini: arhiva personală a Doinei Şerbul

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *