Persoanele cu vederi slabe și nevăzătorii au pus mâna pe undiță…

 În scopul popularizării și propagării pescuitului sportiv între nevăzători și slab văzători ca mijloc de odihnă activă și reabilitare prin sport, în perioada 9-11 septembrie, 2015, AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova”, de comun acord cu Consiliul raional Rîșcani, Primăria s. Pârjota și Asociația Obștească a Vânătorilor și Pescarilor din raionul Râșcani, a organizat desfășurarea  competițiilor republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slab văzători pe malul lacului din localitatea Pârjota.

A. Nevazatorilor

La cea de-a III-a ediție au participat 22 echipe din 22 raioane ale republicii, fiecare dintre ele având în componența sa câte doi sportivi: un nevăzător și un slab văzător. La locurile de pescuit,  stabilite conform tragerii la sorți, participanții de echipă s-au instalat astfel încât sportivul slab văzător să asigure și să acorde, în caz de necesitate, ajutorul necesar de urgență colegului nevăzător.

Din partea Organizației teritoriale Dubăsari, la acest eveniment inedit au participat Palii Gheorghe, sportiv nevăzător și Naghiț Anatolie, sportiv slab văzător.

La închiderea competițiilor echipele OT Strășeni, OT Ungheni și OT Hâncești, care au ocupat în clasament locurile I, II și III, au fost menționate cu premii bănești, respectiv, 800, 600 și 400 lei.

O surpriză plăcută a fost și pentru echipa OT Dubăsari, Gheoghe Palii, fiind  încurajat cu o primă de 100 lei.

În final colectivele de artiști amatori din localitate au colorat evenimentul cu multă muzică și voie bună. Din peștele prins de echipele sportive la etapa I (de dimineață) a fost pregătită o ciorbă de pește gustoasă din care au servit toți cei prezenți la eveniment.

A. Naghiț

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *