Pentru a fi competitivi pe piață avem nevoie de training, training, training…

 Săptămâna trecută, Iurie Andriuța, președintele raionului Criuleni, a avut o întrevedere cu Valeriu Lazăr, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova  (CCI din RM), în cadrul căreia a fost semnat acordul de colaborare între cele două instituții, care prevede, printre altele, facilitarea și oferirea asistenței informaționale antreprenorilor locali în domeniul managementului pentru o competivitate continuă. Primul pas, care urmează să fie făcut în acest sens, este deschiderea unei reprezentanțe a Camerei de Stat de Comerț și Industrie în teritoriu.DSCN4699

- Operatorii economici au dreptul să cunoască tot ce ține de domeniul pe care îl profesează – spunea Valeriu Lazăr. – Iar persoanele angajate, doi business consultanți, vor avea grijă să le acorde suport informațional, dar și financiar, după posibilități. Timpurile se schimbă vertiginos și pentru ca să reușești ceva e nevoie ca măcar o oră pe zi să înveți. Ca să fim competitivi pe piață avem nevoie de training, training și încă odată training. Ceva analogic cu îndrumările făcute acum 100 de ani de Vladimir Ilici “Învățați, învățați și încă o dată învățați”, doar că s-au schimbat unele accente. Membrii Camerei participă regulat la stagieri şi schimb de experienţă cu parteneri din diverse ţări ale Europei, în special, din Germania, cu care de-a lungul ultimilor ani am stabilit nişte relaţii mai strânse. Mentalitatea germană înseamnă, în primul rând, excelenţă, iar noi avem încă multe de învăţat la acest capitol.

În continuare Valeriu Lazăr i-a îndemnat pe producătorii locali să coopereze cu CCI a RM în domeniul proiectelor investiţionale şi să participe la evenimentele, organizate la nivel naţional cum ar fi  “Marcă Comercială a Anului”, Festivalul “Polobocul de Aur”,  forumul “Fabricat în Moldova” şi altele, pentru a-şi se promova produsele, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.

Iurie Andriuţa, vorbind despre necesitatea şi importanţa deschiderii unei reprezentanţe a Camerei de Comerţ şi Industrie la Criuleni, declara că semnarea acordului ne asigură nu doar stabilitate, ci ne şi responsabilizează. Creşterea competitivităţii, crearea noilor locuri de muncă şi îmbunătățirea indicatorilor economici – toate acestea împreună ar putea să schimbe radical situaţia social-economică în care ne aflăm.

Momentul solemn de semnare a acordului a fost asistat de câţiva antreprenori locali, dar şi de funcţionari publici, reprezentanţi ai societăţii civile.

 Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *