Pedeapsă pentru bunelul buclucaş

Un locuitor al satului Dubăsarii Vechi este obligat prin lege să îşi revadă comportamentul. Cetăţeanul de 62 ani, fiind sub influienţa alcoolului, şi-a molestat fiica cu care locuieşte întro casă în prezenţa concubinului acesteia şi copilului de şase ani. Nu a fost prima dată când a dat dovadă de agresivitate, doar că de data aceasta a reuşit să-i cauzeze fiicei un traumatism mai serios-fractura maxilarului.

Ajuns pe banca acuzaţilor, bunelul bătăuş nu şi-a recunoscut vina, dar probele au demonstrat contrariul. Astfel, instanţa de judecată Criuleni, reprezentată de judecătorul Valeriu Ciuntu, analizând minuţios probele, l-a recunoscut vinovat în baza  art. 2011, al.2. lit. b al Codului Penal şi i-a aplicat o pedeapsă cu închisoarea de doi ani în penitenciar de tip semiînchis. În temeiul art. 90 al Codului Penal executarea pedepsei se suspendă pe un termen de un an de zile cu condiţia ca cetăţeanul respectiv în termenul de probă stabilit de instanţă nu va săvârşi o nouă infracţiune şi prin comportament adecvat va îndreptăţi încrederea acordată.

Oficiul de executare a raionului Criuleni va monitoriza activitatea respectivului pe parcursul suspendării executării pedepsei.

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *