…Pe unii i-a mulțumit, pe alții i-a dezamăgit şi mai mult

Duminică trecută la centrele de bacalaureat au fost afișate rezultatele examenelor după perioada de contestare. În raionul Criuleni, dintre cei 1495 de candidați la BAC, 485 nu au fost de acord cu evaluatorul și au decis să depună o cerere pentru ca lucrarea să fie supusă verificării repetate.

Mare, însă, le-a fost dezamăgirea, aflând că schimbări substanţiale nu s-au produs. Elevii susţin că au avut parte de cel mai dificil bacalaureat de până acum, şi că presiunea psihologică la care au fost supuşi – aparatele de detectare a metalelor şi camerele de filmat – e de-a dreptul strigătoare la cer. Astăzi, se pare, mai puţin contează cunoştinţele, important e să ştii cum să te discurci şi să depăşeşti stresul în condiţii rigide de supraveghere.

Mai mulţi candidați s-au arătat nedumeriți pentru că li s-au anulat unele exerciții din lucrare, invocându-se motivul că au fost plagiate. Elevii afirmă că și la matematică li s-au anulat exerciții, unde, lucru ştiut, există doar o variantă corectă de rezolvare.

Potrivit şefului Direcţiei Educaţie Criuleni, Vladimir Soltanici, în urma contestărilor depuse au fost schimbate circa 53 note, dintre care doar 16 majorate de la 4 la 5.

Absolvenții sunt nemulţumiți de condițiile create la bacalaureat anul acesta, iar rezultatele mici, după părerea lor,  sunt din vina verificatorilor neobiectivi.

Pentru cei, care au luat note suficiente la toate probele de BAC, urmează ridicarea diplomelor, dupa care admiterea la universitate. Celor cu note negative li se mai oferă o șansă în sesiunea repetată, care se va desfașura începând cu 16 iulie 2014.

Elevii care au fost prinși cu copiuțe, telefoane mobile sau alte surse de copiere, vor susține probele în sesiunea din anul viitor nu doar la examenul de la care au fost eliminaţi, ci la toate patru obiecte de profil.

Veronica Arhirii, stagiară

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *