PARTENERIATELE TRANSFRONTALIERE – UN PERPETUUM MOBILE PENTRU RAIONUL DUBĂSARI

După întâlnirile recente cu oficialii din Ucraina, din Piatra-Neamț, cu tinerii din Cluj, România, Consiliul raional Dubăsari a fost și gazda ambasadorului Poloniei în Moldova, Artur Michalski.

Ambasadorul a avut ocazia să se convingă că interesul, susținerea si aportul adus de Ambasada si Guvernul Poloniei pentru dezvoltarea comunitatilor rurale şi a societăţii civile din raionul Dubăsari au un impact notoriu. În raion au fost implementate 14 proiecte inițiate de organizațiile de tineret, organizații neguvernamentale în parteneriat cu APL de nivelul I și II, Ambasada Poloniei, inclusiv în comuna Coșnița, satul Dorotcaia, satul Pârâta.

polonia

Ambasadorul Poloniei în vizită la Doroţcaia

În cadrul vizitei a fost declarată şi disponibilitatea de a stabili relații de prietenie cu unități administrativ-teritoriale din Polonia, dorinţa de a coopera în vederea continuității şi durabilității proiectelor realizate, dar și solicitată susținerea  mai multor inițiative, care necesită finanțare din sursele UE pentru proiecte transfrontaliere și surse ale Guvernului Poloniei.

Ambasadorul, Artur Michalski, si-a exprimat satisfacția pentru informația, dialogul şi rezultatele vizitei sale de lucru în raionul Dubăsari, menționând importanţă comunicării permanente şi parteneriatului comun cu societatea civilă, autoritățile publice în vederea menținerii stabilității în teritoriu, promovării democrației locale şi schimbărilor pozitive în folosul oamenilor. A fost menționată şi experiența  Poloniei în domeniul descentralizării serviciilor publice și consolidarea Autorităților Publice Locale.

Referindu-se la extinderea relațiilor de parteneriat cu alte țări, președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi menționa: ”Noi depunem efort să preluăm experienţa pozitivă de la colegii din alte țări pentru a avea schimbări pozitive a vieţii oamenilor din localităţile raionului Dubasari. Cred ca așa e corect.”

M. Doruș

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *