Optimism pentru viitorul satelor

 Vice-ministra educației, Cristina Boaghi (în fotografie), a efectuat marți, 16 mai, o vizită de lucru în raionul Dubăsari, pentru a se familiariza cu situația instituțiilor de învățământ locale și a afla care sunt problemele acestora. Oficialul s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice locale, cadre didactice și manageri școlilor și grădinițelor din zonă.

boaghi

Vice-președinta Consiliului raional Dubăsari, Maria Jîmbei, s-a referit la realizările din teritoriu în domeniul educației, menționând: „În ultimii ani, am reușit să asigurăm școlarizarea tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și16 ani, inclusiv a 145 de copii cu cerințe educaționale speciale. Elevii din instituțiile preuniversitare participă activ la olimpiadele, concursurile, festivalurile republicane și ocupă locuri premiante. În raion activează centre  și tabere de odihnă pentru copii”.

Vizita la grădinițele din Doroțcaia și Pârâta a prilejuit și un motiv de optimism pentru   viceministra Cristina Boaghi, care a fost informată că acestea au devenit deja neîncăpătoare. Datorită creșterii natalității, mulţi copii rămân în afara grădiniţei.

Valeriu Berzan, primar al satului Doroțcaia, a informat că instituția preşcolară din localitate are o capacitate de 150 de locuri, însă nu poate face față numărului mare de solicitări din partea părinților: „Deoarece Doroțcaia este amplasată în zona de securitate, ne confruntăm cu mai multe probleme social-economice, nu avem suficiente resurse financiare pentru a suplimenta numărul de locuri în grădiniță”.

Reprezentanta Guvernului a luat act de solicitări și a promis că își va informa și implica colegii în soluționarea lor, reieșind din posibilități.

E. Chiriac

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *