O remiză frumoasă la Bălăbănești

Duminica trecută, 23 iulie, s-au disputat trei din cele patru meciuri ale etapei a IX-a din cadrul Campionatului raional de fotbal, ediția 2017. Al patrulea meci «Real Succes», Hârtopul Mare – «Nistru», Boșcana, prin consesns a fost transferat pentru duminica viitoare, 30 iulie, curent.

DSC_2408

Un atac al echipei «Minerul», Măscăuți

Destul de încordat, dar pe alocuri cu momente frumoase, s-a disputat meciul de pe stadionul din satul Bălăbănești, unde echipa locală «Atletic» a găzduit formația «Minerul», Mașcăuți – lidera Campionatului raional. În pofida arșiței, la umbra celor trei salcii bătrâne să urmărească meciul au venit mulți microbiști din Bălăbănești, precum și din satul vecin Cimișeni.

DSC_2395

Formația «Minerul», Mașcăuți

La fluierul arbitrului FMF (Federației Moldovenești de Fotbal) Mihai Dreglea fotbaliștii echipelor încep competiția. Băieții echipei locale «Atletic» din primele minute pornesc un atac furtunos spre porțile formației din Mașcăuți. Fundașii echipei «Minerul» joacă prudent, nu permit atacanților să trimită balonul în poartă. Unii spectatori încearcă să-i sfătuiască pe fotbaliști cum trebue să joace în unele momente. Bălăbăneștenii se străduiau din răsputeri să mențină balonul la picior și să-l trimită în careul porților. În minutul 20 al primei reprize se face o pasă precisă la piciorul atacantului cu numărul 11 pe maiou, Nicolae Temciuc, după ce urmează un șut puternic și balonul nimerește în poartă – 1:0.

DSC_2392

Arbitrii meciului.

Pe la ora 11.30 temperatura aerului se ridicase la +30 de grade. Arbitrul oprește jocul și fotbaliștii merg să-și potolească setea. Peste câteva minute de repaus, jocul pornește din nou. Fotbaliștii din Mașcăuți încearcă și ei să bată gol adversarilor. Un șut puternic de la distanță trimite balonul în bara transversală. Fotbaliștii bălăbăneșteni în apărare sunt combativi. În unele momente joacă dur. Arbitrul avertizează fundașul cu numărul 3 pe maiou cu un cartonaș galben. Urmează o lovitură liberă. Balonul ocolește «zidul viu» format din fundașii echipei locale și trece alături de bară.

În repriza a doua fotbaliștii din Mașcăuți joacă mai agresiv, cu atacuri pe ambele aripi ale terenului de fotbal. La un moment fundașii echipei «Atletic» greșesc în apropierea careului din fața porții. Arbitrul dictează lovitură liberă, care permite jucătorilor să trimită balonul direct în poartă. Așa și s-a întâmplat. Savelie Carțin, căpitanul echipei «Minerul», lovește  puternic și mingea zboară în plasa porții – 1:1. Peste puțin timp a răsunat fluierul final al arbitrului.

În aceiași zi pe stadionul din Criuleni echipa locală «Tiras» a fost învinsă de formația FC Slobozia- Dușca  cu 3:1. Cu același scor de 3:1 echipa «Olimpic», Pașcani, a învins formația FC Onițcani, obținând trei puncte valoroase.

După ce duminică, 30 iulie, se va disputa meciul între echipele «Real Succes», Hârtopul Mare și «Nistru», Boșcana, în Campionatul raional de fotbal va urma o pauză până pe 13 august, când se vor disputa meciurile din retur.

Valeriu TURTA

Foto de autor

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *