Nume noi şi mai vechi în consilii

La sfârşitul lunii mai, în unele consilii locale şi în cel raional, Comisia Electorală Centrală anunţă remanieri.

Astfel, prin decizia din 10 mai 2016, CEC a ridicat mandatul democatului din consiliul local Oniţcani, Leonid Câşlari, care a ales să rămână şef la Întreprinderea Municipală, atribuindu-i mandatul candidatului supleant, Iurie Bruma, de pe lista PDM. La Izbişte, în locul consilierei Natalia Stănilă, PDM, care a devenit secretar al consiliului local, va veni Valeriu Toderaşco, iar după plecarea lui Ivan Plămădeală, PLDM, în consiliu va accede Eduard Chetrean din acelaşi partid.

La Holercani, raionul Dubăsari, CEC a decis să ridice mandatul democratului Andrei Petco pentru absenţa fără motive întemeiate de la trei şedinţe consecutive, atribuind mandatul lui Ion Porubin, din acelaşi partid. La 17 mai, CEC a acceptat cererea de demisie a consilierei locale Evghenia Porubina, PCRM, locul acesteia fiiind ocupat de Alexandra Sandu.

În consiliul orăşenesc Criuleni, la fel, au survenit schimbări. Astfel, Vladimir Paladi, care a devenit recent director al muzeului, instituţie subordonată primăriei, a depus mandatul, iar CEC i l-a atribuit lui Mihail Sclifos, candidat supleant.

Prin decizia din 17 mai a comisiei, consilierul orăşenesc de pe lista PCRM, Alexandru Şapovalov, va accede şi în consiliul raional Criuleni, în locul comunistului Valeriu Burca, care a ocupat fotoliul de şef al Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei. În Consiliul Raional mai rămâne, deocamdată, un loc vacant, după ce şi Vitalie Rotaru, ex-preşedinte de raion, şi-a depus mandatul. Deocamdată, nu se cunoaşte, cine îi va lua locul, or, în decizia CEC se spune că acesta a fost ales pe lista PLDM, iar între timp Rotaru a devenit neafiliat politic, părăsind formaţiunea împreună cu alţi cinci colegi.

Sursa: Monitorul Oficial

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *