“Nu crede în vise false, spune ”Nu” traficanţilor”

Aspirațiile spre a cunoaște lumi noi, de a deveni mai prosper, de a avea o viață mai bună sunt firești, dar pot fi și o momeală pentru capcanele persoanelor certate cu bunul simț.

6-catuse

La  21.10.19 s-a dat start saptamânii de luptă împotriva traficului de ființe umane. La Gimnaziul din Pârâta, rnul Dubăsari elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au fost instruiți cum să se protejeze ca să nu cadă în capcana răuvoitorilor. Profesoara Natalia Pisari a desfășurat activitatea de profilaxie cu tema “Traficul de copii – etape, tehnici de manipulare utilizate de traficanți, consecințe”.

Și la Molovata Nouă, la Criuleni elevii au fost informați despre această infracțiune gravă, despre recunoașterea mecanizmelor folosite de traficanți, despre tehnicile de influențare utilizate în traficul de copii și despre serviciile la care pot apela după ajutor.

Atât copii, cât şi adulţii pot fi victime ale manipulării. Nu există nici un model de comportament eficient care ne-ar putea proteja de influienţa persoanelor rău intenţionate. A ne supune influienţilor este un lucru natural. Cu toate acestea, sentimentul nostru de securitate poate fi consolidat prin cunoştinţe şi capacitatea de a identifica ameninţările.

Info E.C.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *