Nemţii vin cu bani, dar şi cu condiţii dure

P1110330Săptămâna trecută la Criuleni a avut loc cea de-a treia întrunire a reprezentanţilor raioanelor Criuleni şi Dubăsari cu experții Asociaţiei Germane pentru Colaborare Internaţională (GIZ), care şi-a asumat responsabilitatea pentru reabilitarea sistemelor uzate de canalizare şi apeduct. Întâlnirea dintre părţi a devenit posibilă după ce un grup de specialişti germani timp de patru zile au studiat problema pe teren în cele mai mici detalii. În tot acest timp ei au analizat minuțios informaţiile puse la dispoziţie de oficialii locali, au stat de vorbă cu viitorii beneficiari şi s-au convins pe viu de necesitatea implementării respectivului proiect. Ceea ce au remarcat în mod special, este dorinţa localnicilor de a schimba situaţia în bine şi disponibilitatea acestora de a-şi aduce contribuţia în acest sens. Or, de felul cum vor reacţiona şi acţiona beneficiarii depinde în mare măsură rezultatele finale.

Harald Heitdmann, expert în domeniu, făcând o prezentare a proiectului, a descris cu lux de amănunte etapele activităţii grupului de lucru în perioada imediat următoare. Exigenţi din fire, dar şi responsabili pentru tot ce fac, nemţii au pus promt condiţia: să fie calculat riguros fiecare bănuţ.

Costul prealabil al proiectului constituie circa 20 mln de euro. Suma, însă, poate varia, în dependenţă de felul cum va evolua devizul de cheltuieli.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *