N-au fost amendaţi, dar sunt cercetaţi penal

Într-o zi de miercuri, în văzul tuturor, minorii care au vandalizat un rând de copaci tineri de pe strada 31 August 1989, au sădit alţi copaci în locul celor pe care i-au rupt în noaptea de 3 octombrie, 2017. 

IMG_7926

Aşa arăta “isprava” flăcăilor, pe 3 octombrie.

Potrivit informaţiei de la Serviciul de presă al IP Criuleni, pe data de 03.10.2017, în jurul orelor 02:00, doi minori cu vârsta de 16 ani ambii, originari din raionul Criuleni, întorcându-se la caminul studențesc amplasat pe teritoriul instituției de învățământ, din intenții huliganice, fără motiv, au deteriorat 17 arbori de specie Cercis și Catalpa, de pe aleea 31 August 1989, pe porțiunea de teren dintre gara auto şi Școala Profesională din or. Criuleni.

Ivan Rapeşco, procuror în Procuratura Criuleni, ne-a informat că, de fapt, sunt trei minori, în privinţa cărora a fost intentat un dosar penal conform prevederilor articolului 288 al Codului Penal al RM, care sunt bănuiţi de vandalizarea spaţiilor verzi, şi-au recunoscut parţial vina şi au fost de acord să restituie suma prejudiciului, care este de aproximativ 2500 de lei. Familiile minorilor au scos suma respectivă din bugetele lor şi au procurat material săditor pentru a repara ceea ce au făcut odraslele. Procurorul Rapeşco precizează, că făptaşii nu au fost amendaţi, iar pedeapsa o va stabili instanţa de judecată, după ce poliţia va finaliza ancheta şi va tramsmite cauza spre judecare. Minorii sunt cercetaţi în stare de libertate.

P1120696

Aşa au reparat o parte din daune

Codul Penal al RM califică acţiunile minorilor drept infracţiune contra securităţii şi ordinii publice, iar art. 288 „Vandalismul”, comis de două sau mai multe persoane, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 1050 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

S. Cernov

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *