„Micile calfe” din Criuleni pe post de instructori

 La mijlocul lunii martie, la Chişinău şi-a ţinut lucrarile congresul al VII-lea al Uniunii Meşterilor Populari din Republica Moldova. Invitaţi speciali ai înaltului for al meşteşugarilor au fost discipolii Nataliei Cangea, meşter popular şi îndrumător al beneficiarilor Centrului de Creaţie şi Agrement al Elevilor din Criuleni. Tinerii meşteri au fost invitaţi să prezinte un master-class meşterilor seniori, şi au numit activitatea sugestiv – “Traditie spre viitor”. Natalia Cangea a spus că elevii s-au descurcat de minune. Ei nu doar au lucrat cu dibacie, dar au raspuns la multe intrebari ale

cangea 2

Monica Babuc, ministrul culturii, alături de discipolii criuleneni

 

meşterilor prezenţi la congres, i-au ajutat pe colegii mai în vârstă să rasucească fir din panuşi. În cadrul atelierului au discutat cu ministrul culturii Monica Babuc. Cea mai mică mesteriţă – Sorina Galben, elevă în cl. III-a, nu s-a pierdut cu firea în cadrul acestui eveniment  cu oaspeti mulţi, şi a reuşit sa-şi finiseze lucrarea începută. Pe post de “calfe mari” au mai fost Boris şi Damian Iacovlev, Denis Dicusară şi Lenuţa Galben.  

La congres au participat şi profesori de la centre de creaţie.

Expoziţia lucrărilor copiilor criuleneni, alături de lucrările discipolilor Centrului de meşteşugărit din Bălţi şi a elevilor şcolii de meserii “Meşterul Manole” din Chişinău, a putut fi văzută în holul Bibliotecii Naţionale, unde s-a desfăşurat congresul.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *