Mândri şi răsplătiți cu triluri de păsărele

Copiii din Boșcana cresc cu drag de plai și natură. Responsabilitatea și grija pentru mediul înconjurător li se cultivă din fragedă copilărie, iar învățătorii locali sunt îndrumători elocvenți în acest context.

Evident că succesul se datorează și parteneriatului dintre școală și părinți. Un exemplu demn de urmat a fost și  ora de diriginție cu subiectul “Prietenii noștri înaripați“ organizată de învățătoarea Larisa Scripnic.

bosc2

Elevii din clasa I “A”, după ce au fost informați despre rolul păsărilor în viaţa omului, au avut la tema pentru acasă  confecționarea, ajutați de parinti, a unei mese sau căsuțe pentru păsările care locuiesc în copacii de pe lânga liceu. Rezultatul muncii a depășit așteptările. Elevii au dat dovadă de multă străduință și au confectionat niște căsuțe minunate, afirmă învățătoarea Larisa Scripnic. Impresionați de agerimea picilor gimnaziștii i-au ajutat să instaleze căsuțele și cantinele destinate păsărilor în arborii din curtea liceului .

A fost o activitate ce a făcut un legământ între copii de diferite vârste, dar și între locuitorii cerului și ai pământului.

info “E.C.”

În imagini: elevii boșcăneni în acțiune

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *