La grădiniţă, săltând pe ritmuri vesele

Mai bine de o săptămână, discipolii grădiniţei „Mesteacănul” din or. Criuleni, instituţie care şi-a reluat activitatea după concediul de vară, îşi încep dimineţile în ritmuri muzicale.

După cum ne-a informat directoarea acesteia, Natalia Baluţel, în fiecare dimineaţă picii se adună pe teren pentru o mică înviorare muzicală, după care îşi încep activităţile educative.

Natalia Baluţel spune că la finele anului trecut instituţia a procurat o boxă portativă, pe care acum, în fiecare dimineaţă, o pune la dispoziţia educatorilor, care-şi întâmpină discipolii cu cântecele vesele. „Ideea ne-a venit când am organizat la noi în instituţie un seminar teoretico-practic raional privind modul sănătos de viaţă. De atunci avem o colecţie de cântecele, care ne ajută să creăm starea de bine copiilor de dimneaţă, şi, totodată, să facem înviorarea. Unii mai plângăreţi, auzind muzica, se iau cu joaca şi cu activităţile, şi aşa decurge ziua mai bine. De fapt, practicam înviorarea şi mai înainte, dar în sala muzicală. Acum, însă, profităm de timpul frumos de vară” – relatează directoarea.

M 1

Nu doar ritmurile săltăreţe îi atrag pe copii, dar şi invitaţia de a trece prin labirintul desenat pe pavaj: copiii numără, sar ca broasca, merg ca şi racul, rememorează număratul până la zece până ajung la celalalt capăt al atracţiei. Ideile neobişnuite sunt apreciate nu doar de copii, dar şi de părinţii acestora, care le transmit educatorilor mesaje de susţinere şi de apreciere.

Info „E-C”

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *