Încă o toamnă cu iz de criză politică la Coşerniţa

La numai câteva luni după alegerile locale din 2015, dat fiind că Consiliul local Coşerniţa nu a reuşit să se convoace în termenii stabiliţi, motiv din care au şi fost anunţate alegeri repetate, astăzi constatăm conturarea unei noi crize politice în această localitate.

cosernita

Imagine: stradă în Coşerniţa.

Astfel în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului local, 7 din 11 consilieri, membri PSRM şi PCRM, au acordat vot de neîncredere primarului în funcţie, Alexei Cibotar, aducândui-şe învinuiri, în mod special, de demiterea fără temei a mai multor personae din diferite instituţii, ce i se subordonează.

Edilul, la rândul său, se justifică şi spune că toate acţiunile sale sunt efectuate în strictă concordanţă cu legislaţia în vigoare, iar încercările de a-l demite din funcţie sunt dirijate de o persoană, care nu se poate împăca cu gândul că nu mai este primar. Mai mult, procedura de acordare a votului de neîncredere s-a produs cu mari încălcări a legislaţiei din care cauză Cancelaria de Stat a şi notificat respectiva decizie.

Solicitat să se pronunţe pe marginea evenimentelor ce se produc în cadrul Consiliului local Coşerniţa, Ghenadie Gore, reprezentatntul Cancelariei de Stat în teritoriu, spune că cunoaşte în linii generale conflictul ce s-a iscat la Coşerniţa, dar că se va putea expune pe marginea lui după ce va avea la mână răspunsul  oficial, emis de Cancelaria de Stat, care va viza legalitatea actului de acordare a votului de neîncredere primarului Alexei Cibotar: “Din câte ştiu, procedura de demitere a unui primar este mai complicată decât ni se pare la prima vedere” – a conchis Gore.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *