Încă două medalii pentru Molovata-Nouă

Cu succes au evoluat la Campionatul European la karate shotokan tinerii sportivi ai Școlii Sportive raionale Dubăsari, care s-au întors acasă la Molovata Nouă cu două medalii.

Echipa Dubasari

Pe data de 13-14 aprilie, curent, în orașul polonez Dabrowa-Gurnicza s-a desfășurat Campionatul European la karate shotokan, la care au participat peste 200 de sportivi cadeți și tineret din Polonia, România, Rusia, Ucraina, Belarus, Lituania, Letonia, Franța, Italia, Germania, Ungaria, etc. Republica Moldova a fost prezentată de 5 sportivi, printre care Sandu Gazea și Dan Oprea, discipolii antrenorului Nicolae Gazea de la Molovata Nouă.

În prima zi de competiții Sandu Gazea, care a evoluat în categoria de cadeți (+70 kg) s-a plasat pe locul II, obținând medalia de argint. În a doua zi sportivul din Moldova Dan Oprea în categoria juniori (60 kg) s-a plasat pe locul III, obținând medalia de bronz.

După cum ne-a informat antrenorul Nicolae Gazea, actualmente ambii sportivi se antrenează în secție, pregătindu-se de Campionatul Mondial la karate shotokan, care va avea loc pe 12-14 octombrie la Chișinău în Manejul de Atletism. De competițiile mondiale se pregătesc și Dorin Axentiev, dublu campion european și mondial la karate shotocan,  Dumitru Gazea, vice-campion european, precum și Vlad Ursu cu Petru Socolovschi, doi tineri sportivi de perspectivă.

V. TURTA    

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *