Imprudenţa la volan îl va costa ani grei de puşcărie

Nenorocirea s-a întâmplat, aproape trei ani în urmă. În noaptea de 6 spre 7 octombrie, 2012, Inculpatul Pavel J., fiind în stare de ebrietate şi conducând cu viteză excesivă autoturismul de model „Mercedes CLS-500”, care-i aparţine, pe traseul Dubăsarii Vechi-Bălăbăneşti, însoţit de trei cunoscuţi, a derapat şi a tamponat cu partea laterală stângă într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului pasagerilor Mihail B. şi Timofei P. Ie-au fost cauzate leziuni corporale sub formă de traume toraco-abdominală închisă, fracturi costale bilaterale cu hemoragii în ţesuturile moi adiacente, lezarea pleurei parietale, hemotorax (dreapta- 700 ml, stânga 1600 ml), ruptura aortei, ambelor cupole ale diafragmei, a ficatului, splinei, hemoragii în spaţiul paranefral drept, ruptura completă a coloanei vertebrale, traumă închsă a bazinului, excoriaţii pe faţă şi pe membrul inferior stâng ş. a., care se califică drept vătămări corporale grave şi în consecinţă au dus la decesul imediat al acestora.

Pe parcursul desfăşurării anchetei inculpatul nu şi-a recunoscut vina, deşi declaraţiile martorilor dovedeau cu prisosinţă contrariul. Unul dintre pasagerii automobilului a spus în instanţa de judecată că Pavel J. i-ar fi propus, la puţin timp după producerea accidentului, să spună organelor de poliţie că la volan se afla Timofei P., care între timp decedase.

Verdictul a fost unul sever: 9 ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip deschis cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de cinci ani. În plus inculpatul Pavel J. urmează să achite părţilor vătămate prejudiciu material şi moral în sumă de peste 300000 lei.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *