Hristos, slăvit în preajma bisericii din Râşcova

La 3 mai, 2016, râşcovenii au fost gazde primitoare pentru locuitorii altor sate din raionul Criuleni, care au venit să le spună „Hristos a Înviat!” şi să le aducă marea veste a biruinţei vieţii asupra morţii, în cadrul celui de-al XVI-a Festival al Cântecului Pascal.

Organizatorii – Secția Cultură şi Turism Criuleni, Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari și Primăria s. Râșcova – au convenit că acesta va fi primul festival, din cele 16, desfăşurat în aer liber, în curtea bisericii din sat, care poartă numele „Înălţării Domnului” şi datează cu 1900 (începutul construcţiei).

- Suntem bucuroşi, că prima dată în istoria Râşcovei are loc Festivalul Pascal la noi, un festival de rang raional – ne salută Ecaterina Sadovnic, conducătoarea ansdamblului folcloric „Doina Codrului”. Scena amenajată de-a lungul unuia dintre pereţii somptuoasei clădiri a bisericii, înaltă de 25 de metri, a găzduit, pe rând, formaţii de artişti amatori, care îşi cizelează repertoriul la case de cultură, şi coruri bisericeşti, conduse şi şcolite de preoţi şi preotese.  (mai multe citiți în ediția print a ziarului “Est-Curier”)

Imagine video: Corul preoţilor în deschiderea festivalului.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *