Gunoiul din Criuleni – mai scump în 2017

Discuţii preventive despre majorarea tarifului pentru gunoiul menajer au avut loc la şedinţa din decembrie a consilierilor din oraş. Atunci consilierul Mihai Sclifos întreba care este salariul unui măturător şi hamal, de ce aceştia nu sunt asiguraţi cu haine de lucru şi încălţăminte, şi dacă ar fi posibil să mai fie angajaţi şi alţi măturători, ca oraşul să fie îngrijit efectiv. Primarul Dumitru Simon a răspuns consilierilor, că întreprinderea nu are resurse financiare suficiente, dar că acestea ar putea fi găsite dacă se operează o majorare a tarifului pentru evacuarea gunoiului. Estimările primarului arătau o cifră de peste 100 de mii de lei pe an, acumulaţi din majorare, bani din care ar putea fi îmbunătăţită calitatea servciilor prestate de întreprindere.

Фото1111

Pe 10 ianuarie, consilierii oraşului Criuleni au aprobat majorarea tarifelor pentru evacuarea gunoiului, percepute de la populaţie de către Întreprinderea Municipală „ComunServicii”.

Potrivit secretarului consiliului local, Tatiana Canţîr, cu votul unanim al 16 consilieri prezenţi la şedinţă, evacuarea gunoiului va costa 10 lei pe lună pentru un locatar de la bloc şi 13 lei pe lună pentru un locatar în casă la sol. Cu o parte din banii acumulaţi în aşa fel, spunea secretarul consiliului, consilierii au decis să fie întreţinute liniile de iluminat public, mai precis – serviciile electricienilor. Olga Lîsenco, consilier orăşenesc, a confirmat că consiliul a acceptat ca din suma acumulată suplimentar jumătate să fie îndreptată spre întreţinerea iluminatului public, iar altă jumătate – pentru extinderea suprafeţelor îngrijite de lucrătorii comunali, cum ar fi cositul ierbii pe mai multe răzoare. Ghenadie Panfili, şeful ÎM „ComunServicii”, a spus că n-a putut fi prezent la şedinţa de miercuri, dar că anterior acesteia a discutat cu şefii din primărie că dacă ar mai avea surse băneşti, ar suplini numărul măturătorilor stradali cu încă o unitate, la cele şase existente în prezent, şi va introduce delimitarea sectoarelor de lucru pentru fiecare măturător. Din aceleaşi surse, dacă vor fi suficiente, întreprinderea va căuta posibilitate să asigure muncitorii cu încălţăminte şi haine de lucru.

Deoarece activitatea întreprinderii comunale din Criuleni şi situaţia gunoiştii, situaţia ecologică a oraşului sunt mereu examinate pe fugă, consilierii au porpus să se întrunească într-o şedinţă specială, în cadrul căreia vor discuta toate aspectele şi problemele legate de activitatea ÎM „ComunServicii”, dar şi soluţii pentru cele mai stringente din ele.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *