Grădina înfloritoare şi muzele suspuse

Nu  e întotdeauna convinsă de e noapte sau zi, de a mâncat sau ba, dar nu pierde nici un buletin de ştiri. Îşi centrează atenţia mai ales asupra ştirilor ce ţin de politică.

- POLITICA ÎMI PLACE PENTRU CĂ E VIAŢA NOASTRĂ - zice bătrâna că are la activ 86 ani.

- E vorba de politicieni noi, tineri, sunt alte mecanisme de lucru decât erau pe timpul tinereţii tale. Ce urmăreşti?

- Să nu fie hoţi, căci îmi afectează copiii şi nepoţiii.

- ŞI DACĂ-I SUSPECTEZI DE LIPSĂ DE ONESTITATE?

- Mă indispun că nu le spune tot ce merită să audă şi ies să fac eu ceva frumos – îmi îngrijesc florile.

- Nu contează e oră de noapte sau zi, bătrâna iese să-şi exprime indignarea. Familiarii o tratează cu indulgenţă şi răbdare. Splendoarea grădinii înfloritoare admirată de străini, generează tristeţe rudelor care-i cunosc atitudinea – prea multe decepţii, deziluzii a avut în cei cca 90 de ani. Spre deosebire de politicienii, care s-au perindat prin istoria ţării lansând speranţe ce au culminat cu falimente, această femee va lăsa descendenţilor o amintire frumoasă – o florărie impresionantă.

- Numărul octogenarilor în Moldova e în descreştere rapidă. Referitor la activismul civic al moldovenilor, unii şcoliţi, preferă să zică că mămăliga nu împuşcă. Bătrâna e convinsă că ceea ce face e de bine – cultivă frumuseţea, iar guvernanţii noştri, trecuţi prin înalte şcoli, inclusiv securiste, ce plusvaloare aduc acestui meleag?

M. DORUS

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *