Fotbalul nu acceptă huliganizmul!

Un caz ieșit din comun a avut loc pe terenul de fotbal din satul Molovata Nouă, raionul Dubăsari, duminică, 18 octombrie, curent. Cu 3 minute până la finalul meciului etapei VI a Campionatului raional de fotbal, fotbaliștii echipelor Holercani și Corjova s-au încăierat într-o bătaie de nemaivăzut…

În acea zi de duminică, meciul între echipele Molovata Nouă și Oxentea a început cu întârziere de 15 minute, la ora 13.15 min, pentru că, după cum ne-a informat Mihai Cojusea, președintele Asociații Raionale de Fotbal Dubăsari,  nu se prezentase arbitrii.

Oleg Gazea, primarul satului Molovata Nouă,  a menționat următoarele: «Administrația publică locală susține toate inițiativile tinerilor din sat în ce privește practicarea și promovarea diferitor probe de sport, inclusiv fotbalul. Dăunăzi, 3 sportivi din Molovata Nouă – Nicolae Gazea, Dumitru Gazea și Dorin Avxentiev, s-au întors de la Campionatul Mondial la Karate-shotocan, care a avut loc în Serbia. Băieții noștri au evoluat destul de bine. Dumitru Gazea la individual a ocupat locul V, iar fratele lui, Nicolae Gazea la competițiile între echipe a ocupat locul IV din cele peste 20 de echipe din lume». Primarul a mai ținut să sublinieze că pe viitor la stadionul din sat va fi amenajat un vestiar cu duș pentru jucători. În primăvara anului 2016 se vor produce lucrări de pregătire și amenajare a gazonului terenului de fotbal. Să revenim la meciul de fotbal între echipele Molovata Nouă și Oxentea. Oaspeții reușesc primii să deschidă scorul din penalty – 1:0. S-a evidențiat Dan Petraș.  Peste puțin timp Stepan Basiul de la echipa adversară egalează – 1:1.  Ulterior gazdele mai bat un gol. Vladimir Poprițac trimite cu un șut puternic balonul în poarta adversarilor – 2:1. În repriza a doua lupta pentru victorie a continuat. Eugen Logut majorează scorul – 3:1, însă, cei de la Oxentea, nu se lasă bătuți. Jucătorul cu Nr. 17 pe maiou dintr-o lovitură de la 11 m. trimite balonul în plasă – 2:3. Fotbaliștii echipei gazde activizează atacurile spre poarta adversarilor. Chiril Verlan, apoi Eugen Logut (capitanul echipei locale) mai bat 2 goluri și scorul se majorează 5:2. Ultimul punct pe «i» a fost pus de Adrian Bragari, care a realizat un penalty – 6:2. Așadar echipa Malovata Nouă a mai obținut o victorie și acumulând deja 15 puncte se află în fruntea clasamentului.

Peste puțin timp, după careva dezbateri-pretenții a fotbaliștilor din Holercani,  echipele Corjova și Holercani au ieșit pe teren, salutându-se tradițional. Cu echipele de fotbal, la Molovata Nouă au venit și primarii satelor Corjova și Holercani Sergiu Oprea și Tudor Tanasev. Dânșii au fost martorii unei bătăi de pe terenul de fotbal, care au încins-o în văzul spectatorilor, printre care și copii, fotbalișii celor 2 echipe. Cu 3 minute până la finele meciului, arbitrat de Victor Fiodorov, fotbaliștii de la Holercani au început să se bată cu cei de la Corjova. La scorul de 1:2 echipa din Holercani, încălcând regulile de fotbal, a atacat agresiv fotbaliștii formației din Corjova. Jocul a fost oprit. Cu greu, primarii Tudor Tanasev și Sergiu Oprea, ajutați de polițist și spectatori, au reușit să-i ogoiască pe huligani, altfel nu pot fi numiți.

De ce s-au comportat obraznic fotbaliștii echipelor Holercani și Corjova? La această întrebare urmează să se găsească răspuns la ședința Comisiei de disciplină a Asociației Raionale de Fotbal Dubăsari, care va avea loc în viitorul cel mai apropiat .

Valeriu TURTA, ziarist sportiv, membru al Asociației Presei Sportive din Moldova

În imagini:

 

 

Comments

comments

Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *