Flori pentru cei ajunși în toamna vieții

Persoanele în etate din satul Molovata Nouă au avut parte de o surpriză frumoasă la 1 octombrie.  Asistenţii sociali Aliona Ureti şi Lidia Moşneaga, împreună cu primarul Oleg Gazea şi Tamara  Palega, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Muncii şi de Război, le-au vizitat la domiciliu pentru a le înmâna câte un buchet de flori şi un ajutor material de la APL şi agenţii economici din localitate. A fost un eveniment surprinzător pentru  bătrânii flatați de atenția primarului, care se interesa de problemele ce le au și asculta sfaturile lor.

molovata2

Această comunicare a confirmat cât de valoroşi sunt oamenii, care zeci de ani şi-au făcut datoriea faţă de ţară, faţă de urmași.

În Republica Moldova este marcată din 1992 Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, la 1 octombrie, și nu trebuie să fie doar un omagiu adus vârstei cetățeanului, ci şi un prilej de reflectare asupra statutului de pensionar, a condițiilor în care trăiesc și a doleanțelor pe care le au oamenii ajunși la a treia tinerețe. E ocazia de a pune în valoare experiența lor pentru a asigura continuitatea faptelor bune. De altfel, la Molovata Nouă bătrânii au avut și au un loc de cinste în viața comunitară, dovadă poate fi și festivalul meșterilor populari, care se va desfășura la 23 octombrie în scuarul casei de cultură.

V. VERLAN

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *