Flori, cafea şi afişe la preţuri actualizate

 Consilierii r-lui Dubăsari au actualizat normativele de cheltuieli pentru desfaşurarea conferințelor, festivalurilor,concursurilor, seminarelor,întrunirilor de lucru, etc. de catre institutiile publice finanţate de la bugetul de stat.

Valeriu Berzan, sectretarul consiliului, a precizat că normativele la care autoritatea şi-a raportat cheltuielile până în prezent au fost recomandate prin Hotărârea Guvemului Republica Moldova nr. 1151 din 02.09.2002 şi erau depăşite de timp, acestea fiind aprobate încă de guvernul Tarlev.

Astfel, dacă în 2002 pentru pauza de cafea, băuturi şi gustări se recomanda suma să nu depăşească 10 lei/persoană, actualmente instituţiile publice din raionul Dubăsari vor putea cheltui de la 50 până la 100 de lei pentru  băuturi răcoritoare, cafea, apă pentru un participant (până la 50 lei pentru evenimente locale şi până la 100 de lei pentru evenimente internaţionale). Chletuielile pentru alimentare, la fel, s-au majorat, astfel că un participant la un eveniment local va fi alimentat toată ziua cu 100 de lei, 150 de lei – eveniment raional, 200 de lei – eveniment republican şi 250 de lei – eveniment internaţional. În regulamentul-tip din anul 2002 acest compatiment lipsea, iar normativele pentru alte tipuri de cheltuieli erau stabilite pentru evenimente republicane, raionale şi interdepartamentale. Organizarea evenimentelor internaţionale de către autorităţile de nivelul II nu erau preconiza în 2002.

În noul regulament n-au fost incluse cheltuieli pentru anunţuri în presă, radio sau TV, în schimb au fost permise cheltuieli de la 100 până la 500 de lei pentru editarea sau confecţionarea afişelor pe suport de hârtie sau alte materiale, pentru toate tipurile de evenimente.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *