Firma, care a instalat termopane în şcoli, chemată în judecată

Consiliul Raional a acţionat în judecată firma care a câştigat în anul 2013 licitaţia publică privind confecţionarea şi instalarea uşilor şi ferestrelor la instituţiile de învăţământ din raionul Criuleni. Contractul cu firma selectată a fost semnat de către Consiliul Raional şi directorii a 33 de instituţii de învăţământ, pe data de 13.08.2013.

jud Criuleni

Pe data de 5 octombrie 2016, instanţa din Criuleni a chemat în primă şedinţă reclamantul – Consiliul Raional, pârâtul – SRL “Inventconstruct” şi 28 de directori de şcoli, care în calitate de beneficiari ai contractului au statutul procedural  de “intervenient accesoriu”.

Consiliul raional solicită antreprenorului (din cerere): “1. demontarea uşilor şi ferestrelor din termopan, cu înlocuirea lor, conform calităţii specificate în contract la toate instituţiile de învăţământ din raionul Criuleni, în baza contractului de antrepriză, nr. 214 din 13.08.2013; 2. suspendarea achitării de către Consiliul raional Criuleni a datoriei de 13 mln 376,3 mii lei până la onorarea obligaţiunilor contractuale de către antreprenor”.

Conform contractului, Consiliul raional Criuleni urma să achite, pe parcursul a trei ani, costul lucrărilor, estimate la 33 mln 807 mii 600 lei.

Potrivit Dianei Rusu, secretarul Consiliului raional şi, în baza procurii, reprezentanta autorităţii în instanţă, reclamantul invocă în cererea de chemare în judecată rezultatul expertizei tehnice,  numite în 15.06.2016 de către consilieri. “Concluzia expertului este că defectele depistate nu corespund materialului şi calităţii declarate în certificatul de conformitate, prezentat la licitaţie de SRL “Inventconstruct”, se spune în cererea semnată de preşedintele raionului, fapt pentru care consiliul îşi rezervă dreptul de a nu achita ultima tranşă din suma contractului, până la înlăturarea deficienţelor depistate în expertiza tehnică.

În şedinţă, judecătorul Valeriu Ciuntu a anunţat, că  reprezentantul pârâtului a cerut amânarea ședinței, deoarece pârâtul nu a reuşit să încheie un contract de apărare cu un avocat. Reclamantul și intervenienții accesorii n-au acceptat judecarea cauzei în lipsa pârâtului și ședința a fost închisă.

Următoarea şedinţă pe acest caz a fost programată pe data de 7 noiembrie, 2016.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *