”Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” (Mahatma Gandhi)

Oficial, săptămâna voluntariatului a luat sfârşit, dar nu a expirat timpul în care putem să facem un bine, să ne dezvoltăm capacitățile personale practicând voluntariatul.   

daaa 187

Să fii voluntar înseamnă să oferi timpul, energia și abilitățile tale unei cauze de caritate, fără a avea așteptări financiare. Sunt condiții de bază pe care trebuie să le respecți când vrei sa fii voluntari. Important e să ai o idee clară a ceea ce vei face.

La Holercani, de multă vreme ne implicăm în ajutorarea celora care au mai multe nevoi decât noi. Cred că în orice localitate, orice familie, dacă simte și observa că poate ajuta pe cineva, face acest lucru necondiționat, indiferent sub ce forma. Uneori un simplu cuvânt, spus cu drag, alină cea mai mare durere, alteori o bucațică de pâine umple casa de bucurie.

Familia noastră, a C.L.T. Holercani, mereu oferă ajutor celor care au nevoie de susținerea noastră. Nu vom da nici nume și nici nu vom spune cu ce am ajutat, vom menționa doar, că fiecare facând un bine, îl face pentru sine, nu pentru laude și lauri.

Desigur, sunt mulți care judecă că nu-i posibil să trăiești doar făcând acțiuni de caritate, că cine își va aminti și de tine, dar noi cei care avem parinți, bunei, o casă, masă și o vorba bună-n casă și bucate pe masă suntem foarte fericiți.

E cazul să mulțumim Domnului și să nu uităm că avem o singură viață și fiecare zi trebuie trăită cu mult drag. Încă se crede că voluntariatul este un fel de filantropie, de dăruire, de sacrificiu. Însă, voluntariatul este o activitate din care şi voluntarii au foarte mult de câştigat: experienţă, emoții, socializare, comunicare.

Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit.

M. Grigorașenco, s. Holercani

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *