Fetelor le place să joace fotbal!

Formația feminină de fotbal, junioare ARF Criuleni (U-16) în etapa a VII-a din Campionatul Moldovei, Liga Regională Centru a obținut o victorie valoroasă, acumulând trei puncte.

dsc_4094

Echipa feminină ARF Criuleni (U-16) cu antrenorul Ion Vlas.

Meciul s-a disputat sâmbăta trecută, 15 octombrie, pe stadionul din Criuleni. Arbitrul central Vitalie Cobzac, ajutat de tușierii Ana-Maria Ermacov și Carolina Cionacu, până a fluera începutul partidei, au avertizat tinerele fotbaliste să joace atent, fără a trauma coechipierele.

Din start fetele echipei ARF Criuleni au pornit să atace porțile formației Narta-ȘS Drăsliceni. Nu trece mult timp și la un moment din careul mic al echipei-oaspete atacanta cu numărul 17 pe maiou, Olga Salcoci, deschide scorul 1:0. Fotbalistele din Drăsliceni încearcă șă organizeze și ele un contr-atac, însă adversarele joacă destul de prudent în apărare. Balonul este recuperat și trimis pe aripa dreaptă a terenului, unde pe o curbă din afara careului mare este trimis precis la piciorul atacantei cu numărul 15 pe maiou Ecaterina Onica, ca apoi să ajungă în plasă 2:0. Fetele din Criuleni joacă mai bine. Balonul se pasează precis de la una la alta, ca peste puțin timp din nou să fie trimis în poarta adversarelor – 3:0. De această dată s-a evedențiat o altă jucătoare-mijlocașă Daniela Martin.

În repriza a doua tabloul jocului din teren nu s-a schimbat. Aceași Olga Salcoci primește o pasă precisă de la Daniela Martin și lovește în poartă – 4:0. În unele momente fetele comit greșeli, încălcând regulile de fotbal. Unei fotbaliste arbitru îi arată cartonașul galben pentru comentarii. Antrenorii ambelor echipe fac unele schimbări. Fetele care au obosit fizic sunt înlocuite cu altele din rezervă.

dsc_4092

 Echipa feminină (U-16) Narta-ȘS Drăsliceni.

Până la finele reprizei a doua mai rămăsese 1-2 minute și jucătoarea cu numărul 4 pe maiou Marina Jomiru de la distanță lovește puternic spre poartă. Balonul zboară pe o curbă frumoasă și nimerește în plasă – 5:0! Peste câteva clipe arbitrul flueră sfârșitul meciului.

Ion Vlas, antrenorul echipei ARF Criuleni, junioare (U-16): «Cu toate  că au fost marcate cinci goluri vreau să zic că se puteau bate mai multe goluri. Jucătoarele au comis multe greșeli. De acea trebuie de perfecționat tehnica la antrenamente».

În aceiași zi la Criuleni s-a mai disputat  meciul dintre echipa de junioare (U-14). “Narta”-ȘS Drăsliceni a obținut victoria în fața fetelor din echipa ARF Criuleni cu scorul de 3:0.

Meciurile etapei a VIII-a din cadrul Campionatului feminin republican, echipele din Criuleni le vor juca în deplasare la Nimoreni cu formațiile Liceului Teoretic cu  profil sportiv nr.2 din Chișinău, iar echipele din Drăsliceni vor primi acasă formațiile «Noroc» din Nimoreni.

 Valeriu TURTA

Foto de autor

Imagine reprezentativă: momente de joc a echipelor feminine din Criuleni și Drăsliceni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *