Festivalul „Meşterul Manole” va avea loc

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Meşterul Manole” ar putea costa bugetul raionului cca jumătate de milion de lei.

Val Bobeico

 Decizia cu privire la organizarea şi desfăşurarea festivalului, şi un deviz de cheltuieli a fost propus consilierilor raionali la şedinţa din 10 aprilie, curent. Valentina Bobeico, şefa Secţiei Cultură şi Turism Criuleni, prezentând subiectul, a explicat consilierilor că deoarece din decembrie şi până în aprilie nu s-a desfăşurat nici o şedinţă a consiliului raional şi decizia despre desfăşurarea festivalului nu a fost aprobată mai devreme, în aprilie este destul de târziu să se lanseze invitaţii de participare, sugerând că ar fi binevenită amânarea festivalului pentru anul următor. Consilierul Ion Grecu a propus ca festivalul să fie organizat o dată la patru ani, luându-se în calcul austeritatea bugetului.

Nici una dintre propuneri nu a fost luată în calcul, aşa că festivalul va avea loc, fiind salvat prestigiul raionului.

Următorul consiliu, care va fi învestit după alegerile locale din iunie, va avea de căutat surse pentru servicii editoriale şi de publicitate (12020 lei), cazare şi alimentare pentru participanţi (202 mii lei), servicii de transport (cca 40 mii lei), arenda aparatajului de sonorizare şi procurarea de boxe (105 mii lei), onorarii pentru serviciile persoanelor antrenate în organizare (28700 lei), 20 mii lei pentru spectacolul de artificii şi alte cheltuieli.

Festivalul „Meşterul Manole” este preconizat pentru perioada 26-30 august 2015.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *