Fără nici un caz de gripă, deocamdată

Anul 2017 a început cu o diminuare a cazurilor de îmbolnăvire a căilor respiratorii. Și asta pentru că o mare parte a populației a reușit, deși cu întârziere,  să se vaccineze contra infecțiilor acute specifice pentru această perioadă.

gripa

Foto-simbol

 

În total, potrivit informației puse la dispoziție de Tatiana Guvir, asistent medical al medicului epidemiolog de la Centrul de Sănătate Publică Criuleni, în localitățile raionului Criuleni au fost repartizate 3600 doze, în timp ce locuitorii raionului Dubăsari au beneficiat de 1600 doze de vaccin. Cu toate acestea, epidemia nu a putut fi oprită. Datele statistice spun că în perioada 16-22 ianuarie, curent, în raionul Criuleni au fost înregistrate 255 de cazuri de îmbolnăvire de infecții respiratorii acute, dintre care la 4 copii viroza a degenerat în mai rău, afectând bronhiile și plămânii. Un caz similar s-a întâmplat și în raionul Dubăsari unde în aceeași perioadă numărul persoanelor afectate a depășit cifra de 80. În realitate situația e cu mult mai gravă, ținând cont de faptul că multă lume evită cabinetul medicului, preferând să pună în funcție rețetele bunicilor.

Tatiana Guvir ne-a mai comunicat că până  în prezent epidemia nu a închis nici o instituție, fie preșcolară sau preuniversitară, toate continuându-și activitatea în regim stabil.

Gh. Motricală 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *